Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Drie kwart Nederlanders steunt harde lockdown, maar is wel kritisch op timing 

lockdown

Nederlanders steunen in grote meerderheid (74,9%) de harde lockdown, die gisteren is ingegaan. De meeste mensen (71,6%) zijn echter wel kritisch op de timing van de maatregel: die had volgens hen eerder getroffen moeten worden. Zo’n een op de vijf Nederlanders steunt de lockdown niet. Dat blijkt uit het eerste onderzoek sinds het bekendmaken van de lockdown uitgevoerd door ZorgKiezer. 

Mensen maken zich nu vooral zorgen over het effect van de lockdown op de economie (78%) en de gezondheid van hun ouders (44%). Over hun eigen gezondheid (30%) en hun eigen financiën (25%) is men minder bezorgd. Men ziet vooral op tegen het missen van vrienden en de winkels die dicht zijn. De feestdagen vieren we dit jaar vooral met het gezin en minder met de familieEen kwart zit alleen thuis met Oud en Nieuw.  

Kerst en Oud & Nieuw vooral met het gezin, een kwart alleen 
De meeste mensen geven aan de Kerst dit jaar vooral met het gezin (64%) te vieren. Zo’n 30 procent viert de Kerstdagen met de familie. Een op de zes Nederlanders viert eerste Kerstdag dit jaar alleen. Met Oud & Nieuw is ruim 70% met het gezin en nodigt 20% vrienden uit en 10% familie. Een kwart van de Nederlanders zit tijdens de jaarwisseling alleen thuis. 

Onduidelijkheid over het aantal gasten
Er lijkt nog wel veel onduidelijkheid over hoeveel gasten (ouder dan 13 jaarer mogen komen tijdens de feestdagen. Met de Kerstdagen zijn dat er drie, met Oud & Nieuw twee. Ruim dertien procent zegt, tegen de regels in, vier of meer gasten (ouder dan 13 jaar) uit te zullen nodigen  
 

Vrienden worden vooral gemist, de collega’s minder 
De harde lockdown heeft veel impact op ons sociale leven. Ruim de helft van de Nederlanders ziet het meest op tegen het niet zien van hun vrienden. Dat de scholen dicht zijn en de kinderen daardoor thuis zijn, is voor bijna de helft van de mensen met kinderen het vervelendste. Daarnaast ziet men vooral op tegen het feit dat de meeste winkels dicht zijn (34%) en wat te doen tijdens de lockdown (28%). De collega’s en het niet naar je werk kunnen, is voor de meeste mensen (91%) minder erg.  

Laatste update op 17 december 2020 – 15:17 door Claire Langenhoff.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344