Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Duizenden bij actie voor volwaardig ziekenhuis Lelystad

Inwoners van Lelystad en omgeving willen een volwaardig ziekenhuis. Mét afdelingen spoedeisende hulp en acute verloskunde. Duizenden mensen waren afgelopen zondag bij de actie ‘omarm het ziekenhuis’ in Lelystad.  De gemeenteraad had hiertoe opgeroepen.

Volwaardig ziekenhuis in Lelystad

De oproep van de gemeenteraad om in actie te komen, bracht duizenden inwoners van Lelystad en omgeving op de been. Het is duidelijk dat het behoud van een volwaardige ziekenhuis leeft bij de bevolking. In het huidige overnameplan voor het MC Zuiderzee is er geen volwaardige afdeling spoedeisende hulp. Ook voor acute verloskunde is in dat plan geen ruimte meer in Lelystad.

Doorstart

Afgelopen week bereikten de curatoren en ziekenhuis St Jansdal in Harderwijk een akkoord over de doorstart van de IJsselmeerziekenhuizen, waarvan de hoofdlocatie in Lelystad staat. Minister Bruno Bruins (Medische Zorg) zei dat als de doorstart van het failliete ziekenhuis in Lelystad slaagt, inwoners er terechtkunnen voor 70% tot 80% van de ziekenhuiszorg.

Oproep

Burgemeester Ina Adema riep het St Jansdal, zorgverzekeraar Zilveren Kruis en minister Bruno Bruins op alsnog te zorgen dat Lelystad een volwaardig ziekenhuis behoudt. Ook Berend Jansen, huisarts uit Swifterbant, die namens de verenigde huisartsen van Flevoland het podium betrad, riep daartoe op. ‘Want’, zei hij, ‘natuurlijk is iedereen blij met de doorstart van het ziekenhuis en het feit dat de poliklinieken daarbij behouden blijven. Maar het is niet genoeg. ’s Avonds en ’s nachts gaat het licht hier uit. Het is niet genoeg als het gaat om verloskunde en spoedeisende hulp.’ Dat meldt de FlevoPost.

Omarm het ziekenhuis

Het plan om het ziekenhuis letterlijk te omarmen was logistiek niet haalbaar. Wel werd er een lange haag van mensen gevormd die het ziekenhuis bijna omsloot. Maar door de grote opkomst liet de bevolking van Lelystad weten dat de oproep tot behoud van een volwaardig ziekenhuis massaal wordt omarmd.

Laatste update op 26 november 2018 – 10:06 door .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344