Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Gemeenten hebben niet genoeg geld voor jeugdzorg

Laatste update op 8 december 2016 – 02:23 door .

De regio Zuidoost Utrecht, bestaande uit de vijf gemeenten Bunnik, De Bilt, Wijk bij Duurstede, Zeist en de Utrechtse Heuvelrug, komt 15 miljoen euro tekort voor de jeugdzorg die zij vanaf januari 2015 toebedeeld krijgen. In de regio Zuidoost Utrecht staan veel instellingen waar veel kinderen van buiten de gemeenten worden opgevangen.

De vijf gemeenten krijgen geen extra budget van het rijk om deze kinderen van buiten de eigen gemeenten op te vangen. Het is door dit beperkte budget niet mogelijk voor de gemeenten om afspraken te maken met zorgaanbieders. Daarom hebben zij vandaag een brandbrief geschreven naar de staatssecretaris van Volksgezondheid, welzijn en sport, Martin van Rijn.

Jeugdzorg te duur voor kinderen van buiten de gemeenten

Vanaf 1 januari 2015 wordt de jeugdzorg overgeheveld naar de gemeenten. De gemeenten krijgen hiervoor een budget dat gebaseerd is op het aantal kinderen per gemeente dat in jeugdzorg zit. Nu staan er in de regio Zuidoost Utrecht verschillende gesloten inrichtingen voor jongeren die uit huis worden geplaatst. Zij komen daar terecht na uitspraak van de rechter. Na behandeling gaan zij weer terug naar de eigen gemeenten. Het budget houdt geen rekening met de kinderen van buiten de gemeenten die deze zware en dure vorm van jeugdhulp nodig hebben, aldus de gemeentebesturen. De zorgaanbieders en het Utrechtse Provinciebestuur onderschrijven de brief die nu naar Martin van Rijn is verstuurd.

Reactie op “Gemeenten hebben niet genoeg geld voor jeugdzorg

  1. De zorg laat de laatste tijd zoveel te wensen over. Goed dit dit geconstateerd wordt en actie wordt ondernomen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344