Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Geriatrie van failliete MC Slotervaart gaat naar OLVG

Laatste update op 20 november 2018 – 09:32 door Monique Huijdink.

De afdeling Geriatrie (ouderengeneeskunde) van het failliete MC Slotervaart gaat naar het OLVG. De komende weken gaan de verpleegafdeling en polikliniek samen met medisch en verpleegkundig personeel over naar OLVG locatie west. Patiënten kunnen daar vanaf 26 november terecht. De continuïteit van de geriatrische zorg in Amsterdam is hiermee zeker gesteld.

Oudste afdeling Geriatrie

De afdeling Geriatrie van het MC Slotervaart is de oudste van Amsterdam en zelfs een van de oudste van Nederland. Door het faillissement was er zeer veel onzekerheid over het lot van de afdeling. Ouderengeneeskunde van het MC Slotervaart heeft unieke expertise onder andere op het gebied van oudere migranten, met name kwetsbare ouderen uit Turkije en Marokko. De afdeling bestaat uit een gespecialiseerd team van zeer ervaren geriaters, verpleegkundig specialisten, verpleegkundigen, neuropsychologen, doktersassistenten en artsen in opleiding tot medisch specialist.

Lees ook: Deze week besluit overname IJsselmeerziekenhuizen

Grote opluchting

Na een hectische en onzekere periode is de opluchting dan ook groot bij het personeel van MC Slotervaart. ‘Het is belangrijk dat patiënten zich thuis gaan voelen in OLVG. Dat geldt uiteraard ook voor de medewerkers van MC Slotervaart die onze kant op komen. Zij hebben een heftige periode achter de rug’, zegt Maurice van den Bosch, voorzitter raad van bestuur OLVG.

Failliet

Het MC Slotervaartziekenhuis werd op donderdag 25 oktober failliet verklaard. Een doorstart is niet meer mogelijk. Aandeelhouders van Cardiologie Centra Nederland (CCN) wilden het gebouw en delen van de zorg van MC Slotervaart overnemen, maar de plannen kregen te weinig steun. Ook zorgverzekeraar Zilveren Kruis zag geen mogelijkheden meer.

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344