Grote winst voor zorgverzekeraar VGZ

Cooperatie VGZ heeft vorig jaar 510 miljoen euro winst behaald. Dat is maar liefst drie keer zo veel als het jaar ervoor. Toen werd 150 miljoen euro winst behaald. In 2011 was de winst nog maar 27 miljoen euro. 

meer winst door meevallende zorg

Zorgverzekeraar VGZ is na Achmea de grootste in Nederland. Een woordvoerder van VGZ geeft aan dat de zorgkosten minder hard stegen dan voorgaande jaren en dat er minder vraag naar zorg was. Dit kan komen doordat veel consumenten een hoger eigen risico hebben. Zij gaan hierdoor minder snel naar de dokter. Zorgpreventie heeft ook bijgedragen aan het verlagen van de zorgkosten.

Winst terug naar klant

De helft van de winst die door VGZ is behaald, 290 miljoen euro, is terug gegeven aan de verzekerden in de vorm van een lagere zorgpremie in 2014. De premie kwam hierdoor 86 euro op jaarbasis goedkoper uit. De winst is daarnaast ook gebruikt om de solvabiliteit te verbeteren. Dit is volgens de verzekeraar nodig, omdat vanaf volgend jaar delen van de AWBZ worden overgeheveld naar de Zorgverzekeringswet. De verwachting is dat door deze nieuwe regeling de premie zal gaan stijgen voor de zorgverzekering. VGZ gaat proberen deze stijging op te vangen met het gereserveerde geld.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.