Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Grote zorgverzekeraars drukken premie

De vergoeding voor logopedisten, fysiotherapeuten en ergotherapeuten worden door de grote zorgverzekeraars gelijk gehouden of verlaagd in 2014. Dit kan ervoor zorgen dat er een groter verschil in premie ontstaat tussen de kleine en grote zorgverzekeraars.

Scherpe tarieven grote zorgverzekeraars

De grote zorgverzekeraars Achmea en VGZ hanteren tarieven voor logopedisten die zo’n 23% lager liggen dan de vergoedingen van kleinere zorgverzekeraars. De Volkskrant meld vandaag dat de kleine zorgverzekeraars een vergoeding hanteren voor logopedie van 38,03 euro per sessie van 30 minuten, waarbij de vier grootste zorgverzekeraars vergoedingen hanteren tussen 29,22 en 29,80 euro. Patiënten profiteren van het scherpe inkoopbeleid van zorgverzekeraars. Zorgverzekeraars hebben geen winstoogmerk en deze lage tarieven kunnen leiden tot lagere zorgpremies.

Voor logopedisten is het minder goed nieuws, door deze lage vergoedingen houden zij weinig geld over. Toch kiest een zorgverlener er zelf voor om een contract af te sluiten met een zorgverzekeraar. Een zorgverlener is in principe vrij om te onderhandelen met de zorgverzekeraar over het tarief. Hoe de tarieven precies worden vastgesteld is niet duidelijk. Half november worden de nieuwe pakketten en premies bekend gemaakt door de zorgverzekeraars. De zorgverzekering vergelijken is dan ook weer mogelijk. Via ZorgKiezer.nl kan je gratis offertes aanvragen en overstappen.

Bron: De Volkskrant

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2021 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344