Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Bijna de helft van de verzekerden zoekt andere zorgverzekering

Bijna de helft van de verzekerden die meededen aan een onderzoek van Patiëntenfederatie Nederland zegt op zoek te gaan naar een andere zorgverzekeraar. In voorgaande jaren profiteerden slechts rond de 6% van alle verzekerden van de overstapmogelijkheden. Van de ruim 6000 mensen die meededen aan het onderzoek zegt 36% zeker op zoek te gaan, 12% weet het nog niet.

Ruim de helft blijft

Ruim de helft (52%) van de deelnemers blijft bij huidige verzekeraar. Zij geven aan niet te gaan uitzoeken of een andere zorgverzekeraar of polis misschien beter aansluit bij hun zorgbehoeften of -wensen in 2019. Van deze groep ‘blijvers’ zegt 42% procent tevreden te zijn met de huidige verzekering. Opvallend is dat ruim een kwart van deze groep deelnemers aangeeft dat men bang is niet in aanmerking te komen voor een passende aanvullende verzekering vanwege hun leeftijd of in verband met een chronische ziekte.
Maar voor de basispolis geldt een acceptatieplicht en er zijn maar weinig aanvullende verzekeringen met toelatingsprocedures. Die angst is dus niet terecht, maar toch denkt 16% van de deelnemers dat voor een aanvullende verzekering wel een gezondheidsverklaring nodig is.

Vergelijkingssites

De deelnemers die zeggen op zoek te gaan naar een andere zorgverzekering, doen dat meestal zelf. In deze groep zijn hoger opgeleiden en mensen die gezond zijn goed vertegenwoordigd. Maar liefst 82% gebruikt voor de zoektocht vergelijkingssites. Een deel van de mensen bespreekt de mogelijkheden met familie of vrienden. En slechts een kleine groep (7%) vraagt advies aan de eigen zorgverzekeraar.

Wat weten mensen over zorgverzekeringen?

Verschillende vragen over kiezen en overstappen beantwoorden de deelnemers meestal goed. Maar vooral rond collectieve verzekeringen blijken veel misverstanden te bestaan. Daar ben je niet altijd voordeliger mee uit, terwijl bijna de helft van de deelnemers daar wel van overtuigd is. Ook weet 33% van de deelnemers niet dat je ieder jaar opnieuw je vrijwillig eigen risico kan verhogen of verlagen.

Overstappen of niet

Vooral mensen die zorg nodig hebben en ruim verzekerd zijn, blijven meestal bij hun vertrouwde verzekeraar. Toch kun je veel geld besparen op je zorgkosten door over te stappen naar een andere verzekeraar. Dat kan heel makkelijk met de vergelijker van ZorgKiezer.nl. Als je voor 31 december 2018 overstapt, wordt je oude zorgverzekering automatisch voor je opgezegd.

Vragen over zorgverzekeringen? Of hulp nodig met kiezen?
Bel met ZorgKiezer.nl op 020 2611 600.

Laatste update op 14 december 2018 – 14:09 door Monique Huijdink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344