Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Hoe regel je een zorgverzekering voor je baby in 2019?

Gezinspolis klein

Ook voor je baby is een zorgverzekering verplicht in Nederland. Maar je hoeft voor kinderen tot 18 jaar geen premie te betalen. Als je baby geboren is, heb je 4 maanden de tijd om het kindje aan te melden bij de zorgverzekering van jou of van je partner. Wacht niet te lang want als je je baby te laat aanmeldt, moet je de gemaakte zorgkosten zelf betalen.

Gezinspolis klein

Kies voor de meest uitgebreide verzekering

Je kind moet worden bijgeschreven op de zorgverzekering van jou of die van je partner. Het hele verzekeringspakket waarop de baby wordt bijgeschreven gaat ook voor het kind gelden. Als jij en je partner verschillende zorgverzekeringen hebben, kies dan dus altijd voor degene met de meest uitgebreide verzekering.

Kinderen zijn gratis meeverzekerd

Als je baby is bijgeschreven op een van de zorgverzekeringen, is het gratis meeverzekerd tot het 18 jaar wordt. Voor kinderen is de basisverzekering iets uitgebreider dan voor volwassenen. Zo zijn kinderen altijd verzekerd voor de meeste tandheelkundige hulp. Ook de eerste 18 behandelingen voor fysiotherapie worden vergoed. Bovendien geldt het verplichte eigen risico van 385 euro niet voor kinderen.

Aanvullende verzekering geldt ook voor je kind

Als je nu zwanger bent, is het goed om nog eens naar de dekking van je zorgverzekering voor 2019 te kijken. Want met een kindje erbij heb je andere zorg nodig. Maar ook als het kind wat ouder wordt, is nu het moment om een aanvullende verzekeringen te nemen. Bijvoorbeeld een aanvullende verzekering die kosten voor brillen en lenzen vergoedt. Of een verzekering die kosten voor een beugel dekt. Dan is je kind daar in 2019 dus ook voor verzekerd.

Overstappen is makkelijk

Op ZorgKiezer kun je alle verzekeringen met elkaar vergelijken en een keuze maken voor de polis die precies voldoet aan wat jij en je kind nodig hebben. Als je voor 31 december aanstaande overstapt, wordt je huidige verzekering automatisch opgezegd.

Laatste update op 27 oktober 2021 – 09:31 door Daan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344