Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Huisartsen gaan staken om Zorgverzekeringswet

Huisartsen staken om ZorgverzekeringswetAanstaande woensdagmiddag zullen huisartsen in Nederland tijdelijk hun werk neerleggen en staken. Dit doen zij om aandacht te vragen voor een wijziging in de Zorgverzekeringswet die er wellicht aan zit te komen. De wijziging zorgt ervoor dat zorgverzekeraars niet langer verplicht zijn om bepaalde vergoedingen te bieden voor zorginstellingen waar geen contract mee is gesloten. Dit kan voor patiënten betekenen dat zij niet altijd meer naar de zorginstelling of arts van hun keuze kunnen. 

Staking om wetswijziging Zorgverzekeringswet

De wetswijziging is nog niet geaccepteerd, maar de Tweede Kamer kan de Zorgverzekeringswet aanpassen, hierdoor krijgen zorgverzekeraars nog meer macht. Er bestaat een kans dat naast huisartsen ook fysiotherapeuten, psychologen, tandartsen en apothekers woensdagmiddag hun werk tijdelijk zullen staken als protest tegen deze wijziging. Het voorstel voor de wijziging moet ervoor zorgen dat de zorgpremie minder snel stijgt, doordat zorgverzekeraars specifieker zorg kunnen inkopen. De keerzijde hiervan is dat dit kan betekenen dat zorginstellingen geen contracten meer krijgen van zorgverzekeraars en hierdoor hun praktijk niet kunnen behouden.

Let op de zorgverzekering

Er bestaan verschillende soorten zorgverzekeringen. Een natura polis en een restitutiepolis. Bij een natura zorgverzekering worden alleen gecontracteerde zorgverleners volledig vergoed en bij een restitutie zorgverzekering is er vrije zorgkeuze. Vaak is de premie van een restitutie zorgverzekering iets hoger. Het wordt steeds belangrijker voor patiënten om te letten op welk type polis er is afgesloten. Eens per jaar kan er van zorgverzekering worden overgestapt, dit is aan het einde van het kalenderjaar vanaf half november.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2022 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344