Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Immunotherapie voor zeldzame tumor sinds juli 2022 in basispakket

Er is veel nieuws rond de hoge zorgkosten die we betalen en hoe dit er in de toekomst uit gaat zien. Toch zijn er ook goede veranderingen. Eén daarvan is de vergoeding uit de basiszorgverzekering voor het kankermedicijn nivolumab. Dit is een medicijn dat wordt ingezet voor immunotherapie. Bij mensen met een zeldzame tumor van het type DMMR of MSI kan immunotherapie het laatste redmiddel zijn. Toch werd de behandeling met nivolumab nog niet vergoed. Er moest eerst voldoende bewijs komen dat de behandeling ook effectief is bij een bepaalde vorm van kanker. Bij nivolumab is de meerwaarde aangetoond. Het medicijn wordt sinds juli 2022 vergoed in het basispakket.

Wat is nivolumab?

Nivolumab is een medicijn tegen kanker dat je in het ziekenhuis toegediend krijgt. Om precies te zijn: de werkzame stof in het medicijn heet nivolumab en de merknaam is Opdivo. Het wordt gebruikt voor immunotherapie, een van de modernere behandelingen tegen tumoren.

Wat is immunotherapie?

Immunotherapie is een behandeling tegen kanker waarbij je eigen afweersysteem wordt gestimuleerd om kankercellen aan te vallen. Het is een vrij nauwkeurige behandeling, omdat je afweersysteem wordt gestimuleerd om gericht de tumor te bestrijden. Medicijnen voor immunotherapie, zoals nivolumab, worden in het ziekenhuis toegediend via een infuus. Het toedienen duurt gewoonlijk 30 tot 60 minuten. Immunotherapie is erg effectief bij bepaalde soorten kanker bij jongere en oudere volwassenen. Het duurt minimaal twee maanden na het toedienen van het medicijn voor er verbetering optreedt. Een immuuntherapie behandeling kan zwaar zijn: veelvoorkomende bijwerkingen zijn maagdarmklachten, vermoeidheid, bloedarmoede, huiduitslag en gevoeligheid voor infecties. Toch is immunotherapie één van de grote doorbraken geweest in de behandeling tegen kanker. Bij bepaalde soorten kanker zorgt immunotherapie voor een langere levensverwachting of zelfs genezing.

Wanneer wordt immunotherapie ingezet?

Immuuntherapie wordt vooral ingezet bij melanoom (huidkanker), blaaskanker, longkanker, nierkanker en Merkelcelkanker. Soms is het de enige behandeloptie, soms zijn er ook andere behandelmogelijkheden. Immunotherapie wordt gewoonlijk niet gecombineerd met andere behandelingen voor kanker. Dat immunotherapie met nivolumab ook werkt bij DMMR en MSI tumoren is een nieuw inzicht. Oorspronkelijk is immunotherapie niet voor deze tumoren bedoeld. Het gebruiken van nivolumab voor DMMR en MSI kanker wordt daarom een off label toepassing van het medicijn genoemd.

Uitgebreid onderzoek naar nivolumab bij DMMR en MSI tumoren

Het effect van nivolumab is uitgebreid onderzocht binnen de DRUP studie. DRUP staat voor Drug Rediscovery Protocol. Het doel van deze studie is om nieuwe mogelijkheden van bestaande medicijnen te onderzoeken. De DRUP studies richten zich daarbij vooral op de groep patiënten die geen behandelopties meer heeft. Er kunnen dus nieuwe kansen gecreëerd worden voor mensen die uitbehandeld zijn. In de DRUP studie is in 35 Nederlandse ziekenhuizen onderzocht of nivolumab een meerwaarde heeft bij de behandeling van DMMR en MSI tumoren. Voor het testen van het medicijn (de pilot) werden de kosten verdeeld tussen de zorgverzekeraars en de fabrikanten van nivolumab. Uit het onderzoek is geconcludeerd dat er inderdaad verbetering optreedt bij mensen met DMMR of MSI tumoren.

Bij hoeveel patiënten heeft nivolumab effect?

Bij 40% van de patiënten houdt het positieve effect minstens 22 maanden aan of verdwijnt de tumor. Daarom is er beslist om Opdivo nivolumab vanaf 15 juli 2022 op te nemen in de basiszorgverzekering voor patiënten met DMMR of MSI kanker.

DRUP studie: een belangrijke stap in het vergoeden van medicijnen

De DRUP studie is een positieve ontwikkeling in Nederland, en hard nodig. Met behulp van DRUP worden de behandelmogelijkheden voor mensen met een zeldzame tumor onderzocht. Een lastig onderzoek, omdat er maar kleine aantallen patiënten zijn die aan het onderzoek deel kunnen nemen. Het gaat immers om zeldzame tumoren. Nederland is het eerste Europese land dat een onderzoek opzette waarbij behandelaars, farmaceuten, het Zorginstituut en verzekeraars samenwerken. Dit geeft hoop, omdat het niet vanzelfsprekend is dat een nieuwe behandelmogelijkheid per direct door de verzekeraar vergoedt wordt. Daarmee bedoelen we dat een medicijn tegen een bepaalde vorm van kanker niet wordt vergoed, zodra dat medicijn voor een ander type kanker wordt ingezet. Dat het medicijn ook helpt om een andere vorm van kanker te genezen, moet dan eerst bewezen worden. Daardoor komt het in de praktijk voor dat patiënten (nog) geen vergoeding krijgen voor een bepaald medicijn, terwijl dit medicijn wel zou kunnen helpen. Dat dit binnen de DRUP studie wordt onderzocht, is dus een belangrijke stap.

Medicijnen direct beschikbaar voor de patiënt na positief resultaat

Tijdens de DRUP studie worden patiënten enkele maanden gemonitord terwijl ze het medicijn krijgen wat getest moet worden. Als na die periode blijkt dat de tumor gelijk is gebleven of is gekrompen, wordt het medicijn voor die behandeling opgenomen in het basispakket. In dat geval komt het medicijn zo snel mogelijk beschikbaar voor patiënten.

Zorgverzekering vergelijken?

Vergelijk alle zorgverzekeringen via ZorgKiezer. Zorgverzekeringen vergelijk je op prijs, jouw persoonlijke zorgbehoefte, duurzaamheid en de beoordeling van verzekerden. ZorgKiezer helpt je hier graag bij. Bij ZorgKiezer vergelijk je zowel de basisverzekering als aanvullende verzekering(en). Kom tot de beste prijs-kwaliteitverhouding in onze zorgvergelijker.

Laatste update op 12 september 2022 – 16:45 door Menno de Haan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344