Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Jeugdpsychiatrie verdwijnt uit basispakket zorgverzekering

Vanaf 1 januari 2015 zal jeugdpsychiatrie verdwijnen uit het basispakket van de zorgverzekering. De Eerste Kamer heeft met de nieuwe Jeugdwet ingestemd waarbij de zorg voor jeugd volledig wordt ondergebracht bij de gemeenten. 

Kinderen die psychiatrische hulp nodig hebben, moeten vanaf 1 januari 2015 naar hun eigen gemeente gaan voor zorg. Dat betekent dat de kwaliteit van de zorg afhankelijk wordt van de plaats waar je woont. Gemeenten mogen deze zorg naar eigen visie inrichten. De financiële positie van een gemeente gaat ook meespelen in het inrichten van de psychiatrische zorg.

Niet alleen psychiatrische jeugdzorg gaat verdwijnen uit het basispakket, maar ook het vaststellen en behandelen van dyslexie wordt overgeheveld naar de gemeenten. In eerste instantie was er veel protest tegen dit voorstel. Een petitie van psychiaters, psychologen en patiënten, getekend door ruim 94.000 mensen, heeft het goedkeuren van de nieuwe Jeugdwet niet tegen kunnen houden. Door de psychiatrische jeugdzorg over te hevelen naar de gemeenten, wil de overheid deze zorg eenvoudiger en efficiënter maken. Zorgverzekeraars zullen een adviesrol vervullen bij de inkoop van zorg door de gemeenten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2021 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344