Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Gedragscode en Keurmerk Objectief Vergelijken gelanceerd

Laatste update op 8 december 2015 – 16:11 door .

De vergelijkingssites Zorgkiezer.nl, Independer, HoyHoy.nl en Pricewise willen de vergelijkingsmarkt transparanter en objectiever maken voor de consument. Tegelijk zijn ze er zelf in geslaagd hun eigen zorgvergelijkingen voor aankomend zorgseizoen te verbeteren. De initiatiefnemers hebben hiervoor in gezamenlijk overleg hun minimumvoorwaarden opgeschroefd en vastgelegd in een zogenoemde gedragscode met het ‘Keurmerk Objectief Vergelijken’. Dit keurmerk wordt vanaf gepresenteerd. Ze roepen andere vergelijkingssites op om ook de gedragscode toe te passen, zodat de consument voortaan in een oogopslag weet dat hij te maken heeft met een partij die het beste met hem voor heeft.

keurmerk_objectief_vergelijken_article

Stichting Keurmerk Objectief Vergelijken

De Stichting Keurmerk Objectief Vergelijken certificeert vergelijkingssites die het keurmerk willen voeren. Om de objectiviteit te waarborgen heeft de stichting een onafhankelijk bestuur van drie leden; Prof. Dr. Bas Donkers, hoogleraar marktonderzoek aan de Erasmus Universiteit, is bestuurslid; naar de voorzitter en het derde bestuurslid wordt nog gezocht.

Betrouwbaar vergelijkingsresultaat

De gedragscode geeft zekerheid aan consumenten over belangrijke zaken. Zo stellen de initiatiefnemers dat de verzekering die het beste aansluit op de wensen van de klant, altijd als eerste moet worden getoond in het vergelijkingsresultaat, ook als de aanbieder niet samenwerkt met de vergelijkingssite en dus geen vergoeding betaalt. Een verzekering mag nooit hoger scoren in het vergelijkingsresultaat, omdat de aanbieder ervan een (hogere) vergoeding betaalt. Daarnaast moet de premie die wordt getoond, overeenkomen met het bedrag dat daadwerkelijk van de rekening wordt afgeschreven.

Vertrouwen terugwinnen

Peter Ruys van ZorgKiezer.nl: ‘Het is goed dat dit keurmerk er komt. Zo kunnen we het vertrouwen van consumenten in vergelijkingssites terugwinnen. ZorgKiezer.nl is in 2005 gestart om consumenten te helpen met kiezen voor de juiste zorg, zorgverlener of zorgverzekering. Door ons als een van de initiatiefnemers aan dit keurmerk te verbinden, laten zien dat dat nog steeds onze belangrijkste taak is.’

ZorgKiezer.nl helpt elk jaar miljoenen mensen met vergelijken en overstappen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344