Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Kwaliteitsvenster van ziekenhuizen gelanceerd

Vandaag lanceert Minister Schippers van Volksgezondheid het Kwaliteitsvenster van ziekenhuizen tijdens een persconferentie van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen. Dit kwaliteitsvenster van ziekenhuizen is een nieuw initiatief waarbij gebruikers op een patiëntvriendelijke manier inzicht krijgen in de kwaliteit van een ziekenhuis.

Kwaliteitsvenster maakt informatie toegankelijk

Het Kwaliteitsvenster van ziekenhuizen maakt 10 gangbare ziekenhuisbrede thema’s inzichtelijk voor patiënten. Het is de eerste keer dat het mogelijk is voor patienten om informatie te krijgen over bepaalde operatie’s, infecties, sterftecijfers (HSMR) en ervaringen. Het kwaliteitsvenster is opgebouwd uit 10 online kaarten. Elke kaart heeft een eigen onderwerp waarop geklikt kan worden voor meer informatie hierover. Op de kaart kan de patient zien wat de prestaties zijn van het ziekenhuis met onderbouwing hierover. Het Kwaliteitsvenster maakt op deze manier informatie beschikbaar in heldere, begrijpelijke en onderbouwde taal.

Er zijn nu ook al plannen om later de kwaliteitsinformatie per specialisme of aandoening te ontwikkelen met de focus op uitkomstindicatoren. Zo kan elke patiënt straks bekijken welke kwaliteit van zorg nodig is per ziektebeeld. Bij het bepalen van de indicatoren worden dan ook onder andere zorgverzekeraars betrokken.

De 10 kwaliteitsindicatoren

De 10 kwaliteitsindicatoren die nu gebruikt zijn voor het Kwaliteitsvenster van ziekenhuizen zijn als volgt: Wachttijden, patiëntenervaringen, risicovolle operaties, controle medicijnen, werk van artsen, pijnscore, keurmerken, sterftecijfers, infecties, tevredenheid van medewerkers.

Bron: NVZ

Laatste update op 13 mei 2014 – 13:50 door Claire Langenhoff.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344