Lagere winst voor Menzis

Zorgverzekeraar Menzis heeft vorig jaar een winst behaald van 126 miljoen euro. Dat is 90 miljoen euro minder dan het jaar daarvoor, toen haalde de verzekeraar een winst van maar liefst 215 miljoen euro. Dit blijkt uit het jaarverslag gepubliceerd door Menzis. 

Zorgverzekering

De verzekeraar heeft de winstdaling met name te wijten¬†aan het gedaalde inkomen op zorgverzekeringen. Verzekeraar Menzis heeft geen winstoogmerk en heeft de eerder behaalde winst gebruikt om de premie voor de zorgverzekering omlaag te brengen. In 2013 heeft Menzis 50 miljoen besteed aan een premieverlaging, in 2014 is er zelfs 170 miljoen gebruikt, waardoor de premie met zo’n 120 euro per jaar omlaag ging per verzekerde.

Schadeverzekering

De verzekeraar heeft naast zorgverzekeringen ook schadeverzekeringen. De winst is mede zo laag, doordat de verzekeraar vorig jaar meer schade heeft moeten vergoeden. Er is afgelopen jaar voor meer dan 5,5 miljard euro aan schade uitgekeerd, in 2012 ging het om 4,7 miljard euro aan vergoedingen. De verzekeraar heeft minder geld preventief opzij hoeven zetten, waardoor de schade uiteindelijk uitkwam op 5,3 miljard euro. Dat is 64 miljoen euro meer dan een jaar eerder, aldus de verzekeraar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.