Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Lastminute run op zorgverzekeringen

Het is topdrukte bij zorgverzekeraars. De drukte om op het laatste moment nog te wisselen van zorgverzekering is dit jaar een stuk groter dan afgelopen jaren. Het aantal mensen dat dit jaar van zorgverzekeraar wisselt zal komend jaar daardoor naar verwachting met zo’n 10% stijgen tot 1,2 miljoen mensen. Dat wordt veroorzaakt door de forse stijging van de zorgpremie met gemiddeld 72 euro per jaar en de grotere onderlinge premieverschillen tussen de zorgverzekeraars. Ook zijn er een aantal grote collectieve zorgverzekeringen beëindigd van honderdduizenden klanten zoals bijv. van de FNV, de Vereniging Eigen Huis en aantal gemeentes. Dat stelt de onafhankelijke vergelijker ZorgKiezer.nl op basis van een rondgang langs zorgverzekeraars en eigen cijfers.

zorgpremie

De overstap is dit jaar laat op gang gekomen doordat er lang onduidelijkheid was over ziekenhuiscontracten. Traditioneel stappen in de laatste dagen van het jaar ruim vijfhonderdduizend mensen over naar een andere zorgverzekeraar. Zorgverzekeraar VGZ heeft er inmiddels al meer dan 100.000 overstappers bij en bij DSW staat de teller dit jaar tot nu toe op 40.000. Bij CZ zijn er veel meer lange telefoongesprekken en komen er heel veel appjes binnen. Bij Zilveren Kruis Achmea is het vooral op de site een stuk drukker, bij Menzis is het ook druk maar niet anders dan andere jaren. Bij  ZorgKiezer zijn tot nu toe ruim 75.000 mensen overgestapt, een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar. Vorig jaar wisselden 1,06 miljoen mensen van zorgverzekering.  

Peter Ruys van ZorgKiezer.nl: “Veel mensen wachten tot het allerlaatste moment om hun zorgverzekering te bekijken. Het wordt elk jaar later. Ze vinden het dan ook niet echt leuk om mee bezig te zijn. Maar de premies van de verschillende zorgverzekeringen lopen uiteen. Wie goed kijkt en vergelijkt kan dus veel geld besparen.”

Topdrukte

Mensen wachten altijd tot het allerlaatste moment. Maar de overstaphausse kwam dit jaar wel erg laat op gang. Dat komt omdat zorgverzekeraars erg laat waren met hun premie en lang geen duidelijkheid konden geven over hun afspraken met ziekenhuizen voor volgend jaar. 

Consumenten hebben bewust gewacht tot na de kerst om hun zorgverzekering te regelen,’ aldus Ruys van ZorgKiezer.nl. De onderhandelingen tussen zorgverzekeraars en ziekenhuizen verliep dit jaar stroever dan andere jaren. Pas na de Kerst was het volledig duidelijk dat consumenten bij de vier grote verzekeraars volgend jaar bij alle ziekenhuizen in Nederland terecht kunnen.

Normaal stapt zo’n 40% van de overstappers over tussen kerst en oud en nieuw. ‘Dit jaar zou dat weleens op 60% kunnen uitkomen,’ aldus Ruys. ‘Het worden nog twee doldwaze dagen.’

Overstappen kan nog!

 Consumenten kunnen nog tot en met 31 december hun zorgverzekering opzeggen. Ze hebben dan tot 1 februari de tijd om over te stappen naar een andere verzekeraar.

 

Laatste update op 14 januari 2019 – 14:48 door Claire Langenhoff.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344