Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Patiënten Lelystad voor vervoerskosten gecompenseerd

Zilveren Kruis heeft bekend gemaakt dat het vervoerskosten voor patiënten en hun bezoekers in Lelystad die naar een ander ziekenhuis moeten, gaat compenseren. Seniorenorganisatie KBO-PCOB heeft met zorgverzekeraar Zilveren Kruis een regeling getroffen over de extra vervoerskosten die patiënten en hun familie en vrienden moeten maken als gevolg van het faillissement van de IJsselmeerziekenhuizen.

 

Regeling voor vervoerskosten

Seniorenorganisatie KBO-PCOB en de samenwerkende ouderenorganisaties in Lelystad (OSOL) zijn blij met deze regeling voor patiënten en hun bezoekers. Dat meldt Flevopost. ‘Hiermee kan worden voorkomen dat verzekerden afzien van behandeling vanwege te hoge reiskosten’, zegt directeur Manon Vanderkaa. ‘De regeling stelt bovendien naasten in staat om hun dierbaren op te zoeken. Dat voelt goed.’

Positief gebaar

Als gevolg van het faillissement is een deel van de behandelingen in MC IJsselmeerziekenhuizen (tijdelijk) verplaatst naar andere ziekenhuizen in de regio. Daarom krijgen patiënten die voor hun zorg verder moeten reizen naar een ander ziekenhuis, te maken met (hogere) vervoerskosten. Zilveren Kruis wil met deze tegemoetkoming een positief gebaar maken naar de verzekerden die buiten hun schuld in deze situatie gekomen zijn.

Huisartsen waarschuwden al eerder voor zorgmijders

Huisartsen uit de regio Lelystad signaleerden al eerder dat patiënten met een laag inkomen weigerden naar ziekenhuizen in andere gemeenten te gaan. Ze trokken daarover 2 weken geleden aan de bel. De artsen zeiden bijna dagelijks mee te maken dat patiënten weigeren naar een ander ziekenhuizen te gaan omdat zij het vervoer te duur vinden. Ook de Flevolandse Patiëntenfederatie waarschuwde in oktober al dat 200.000 Flevolanders te maken krijgen met de nadelige gevolgen van het faillissement van de IJsselmeerziekenhuizen. Zilveren Kruis komt zijn verzekerden nu tot 1 april 2019 tegemoet in de extra vervoerskosten die zij moeten maken.

Voor wie is de regeling?

Deze regeling is getroffen voor patiënten die al in behandeling zijn bij MC IJsselmeerziekenhuizen en patiënten die wonen in de gemeenten Lelystad, Dronten, Noordoostpolder en Urk. De regeling geldt alleen als de behandeling oorspronkelijk in MC IJsselmeerziekenhuizen zou plaatsvinden maar door het faillissement naar een ander ziekenhuis verplaatst is. De tegemoetkoming geldt ook voor bezoekers van deze patiënten.
Verzekerden van Zilveren Kruis in het betreffende gebied worden deze week per e-mail of per brief geïnformeerd.

Laatste update op 11 december 2018 – 13:31 door Monique Huijdink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344