Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

MC Groep maakt tarieven openbaar

Laatste update op 18 oktober 2016 – 17:34 door .

MC Groep, met ziekenhuizen in Lelystad, Emmeloord en Dronten, heeft haar gecontracteerde tarieven voor 2016 op hun eigen website gepubliceerd. Het ziekenhuis hanteert 2 soorten tarieven; de gecontracteerde tarieven en de passantentarieven. Elk jaar wordt er onderhandelt tussen ziekenhuizen en de zorgverzekeraars over alle behandelingen en de tarieven die het ziekenhuis betaald krijgt van de zorgverzekeraars.

Wat zijn passantentarieven?

Als het ziekenhuis geen contract heeft met de zorgverzekeraar voor de desbetreffende behandeling wordt het passantentarief gehanteerd. Dit is ook het geval als je niet verzekerd bent of niet woonachtig bent in Nederland.

Hoeveel verschillen ziekenhuistarieven nu echt?

Wij hebben een vergelijking gemaakt voor de behandeling sterilisatie van de man bij de verschillende zorgverzekeraars.

  • Dit kost bij Zilveren Kruis Achmea 346,58 euro.
  • Bij Menzis betaal je voor deze behandeling 440,77 euro.
  • DSW hanteert een tarief van 497,68 euro voor deze behandeling.
  • Terwijl dit bij VGZ 512,24 euro kost.

Dit betekent dat als jij verzekerd bent bij VGZ, Menzis of DSW en naar een ziekenhuis gaat van MC Groep je jouw volledige verplichte eigen risico betaalt. Door het eigen risico ben jij zelf verantwoordelijk voor de eerste 385 euro aan zorgkosten. Door het publiceren van de tarieven die worden gehanteerd kun jij zelf vergelijken wat een behandeling kost bij een specifiek ziekenhuis.

Transparantie in de zorg

ZorgKiezer.nl streeft al jaren naar transparantie in de zorg en het openbaar maken van de ziekenhuistarieven. Dat MC Groep de tarieven openbaar heeft gemaakt is weer een stap naar volledige transparantie. Directeur Willem de Boer zegt hierover het volgende:  ‘Wij zijn groot voorstander van zoveel mogelijk transparantie in de gezondheidszorg, zowel op het gebied van kwaliteit als op de tarieven van de zorg.’  De tarieven worden geheim gehouden vanuit concurrentieoverwegingen. Voor directeur Willem de Boer is het belangrijk dat de patiënt weet waar hij aan toe is en zegt hierover:  ‘MC Groep vindt het belangrijk dat de patiënt vooraf weet wat een behandeling kost en op basis daarvan een weloverwogen keuze kan maken. Onze doelmatige en efficiënte manier van werken werpt z’n vruchten af en hier kan de patiënt zijn voordeel mee doen. Als je hierbij onze doorgaans korte wachttijden in ogenschouw neemt, lijkt ons de keuze snel gemaakt’.

Zorgverzekering vergelijken

Wil jij gaan overstappen van zorgverzekering aan het einde van het jaar? Vergelijk op ZorgKiezer.nl de zorgverzekeringen voor 2017 en stap vanaf half november weer gratis over. Je kan je nu al inschrijven voor ons Zorg Alert zodat jij als eerste op de hoogte bent van de wijzigingen voor 2017.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344