Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Meer tijd voor de huisarts, minder zorgkosten

Health insurance

Uit een lopende proef van zorgverzekeraar VGZ blijkt dat huisartsen die meer tijd reserveren voor een consult met een patiënt voor miljoenen aan zorgkosten kunnen besparen. Huisartsen die aan de proef meededen, verwezen veel minder door naar duurdere specialisten in het ziekenhuis. Ze trokken een kwartier uit voor iedere patiënt, in plaats van de gebruikelijke 10 minuten.

Health insurance

Doorverwijzingen met 20% gedaald

Volgens VGZ is het aantal doorverwijzingen naar het ziekenhuis met bijna 20% gedaald. Ook het aantal aanvragen door huisartsen bij laboratoria daalt met bijna 9%, meldt de zorgverzekeraar op basis van tussentijdse resultaten. VGZ hoort van patiënten dat zij waarderen dat er meer tijd voor hen is. Ze voelen zich daardoor meer serieus genomen.

Een goed gesprek

Huisartsen die meedoen aan de proef zeggen dat een goed gesprek met de patiënt vaak het beste medicijn is. Nu ze de tijd kunnen nemen om naar de patiënt te luisteren kan vaak al veel angst weggenomen worden.
‘De zorg moet op de juiste plek plaatsvinden. Niet alles hoeft in een ziekenhuis te gebeuren, waar de kosten veel hoger zijn’, zegt Ab Klink, bestuurslid bij VGZ. ‘Betere zorg voor de patiënt en iets doen aan de betaalbaarheid van de zorg gaan dus wel degelijk hand in hand.’

Vervolgonderzoek

Hoeveel zorgkosten worden bespaard, is volgens VGZ nog niet duidelijk. Omdat de resultaten van de aanpak per huisartsenpraktijk verschillen, wordt er nog vervolgonderzoek gedaan. Maar minder doorverwijzingen naar het ziekenhuis kan een besparing van miljoenen opleveren. De proef wordt nu uitgebreid.

Lees ook Zinnige Zorg: verzekeraar VGZ investeert in meer tijd voor de patiënt

Kosten huisarts

Een bezoek aan de huisarts is onderdeel van de basisverzekering. Voor zorg vanuit de basisverzekering moet normaal gesproken eigen risico betaald worden, maar dit geldt niet voor de huisarts. Ook is er geen sprake van een eigen bijdrage.

De premies voor de basisverzekeringen verschillen nogal in 2019. Je hebt nog tot 31 december om je huidige verzekering op te zeggen en tot eind januari om over te stappen naar een andere zorgverzekeraar. Als je je zorgwensen en -behoeften invult op de zorgvergelijker van ZorgKiezer.nl zie je meteen hoeveel geld je kunt besparen op je zorgpremie. Als je voor 31 december overstapt, wordt je oude verzekering automatisch opgezegd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2022 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344