Minder sterftegevallen na kankeroperatie

Er is de afgelopen jaren een daling geweest in het aantal kankerpatiënten dat binnen 30 dagen na een operatie overlijdt. Het integraal kankercentrum laat weten dat het aantal sterftegevallen na operatie gemiddeld een kwart lager was in 2010 en 2012 vergeleken met de periode 2007-2009. 

De kans op sterven na een operatie, verschilt per type kanker. Uit de cijfers blijkt dat bij dikkedarmkanker de operatiesterfte daalde van 5,8 naar 4,4 procent. Bij prostaatkanker ging het van 0,3 naar 0,2 procent. Bij longkanker is het percentage gelijk gebleven. De daling in de operatiesterfte kan komen doordat steeds meer operaties door specialistische centra uitgevoerd worden.

Een patiënt kan zelf kiezen voor een ziekenhuis. Toch hebben niet alle ziekenhuizen met alle zorgverzekeraars een contract afgesloten. Weten of een zorgverzekeraar een contract heeft met jouw ziekenhuis? De zorgverzekering vergelijken helpt bij het vinden van de juiste zorgverzekering aan de hand van de eigen zorgwensen. Hulp bij overstappen van zorgverzekering? Je kan telefonisch contact opnemen met ZorgKiezer.nl op 020-2611600.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.