Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Nederlanders kiezen zorgverlener liever zelf

Nederlanders willen zelf hun zorgverlener kiezen. Driekwart van de Nederlanders wil de keuzevrijheid van zorg niet opgeven, ook niet als hier een lagere zorgpremie tegenover staat. Zij betalen liever iets meer voor de optie om zelf een zorgverlener te kiezen.

Keuzevrijheid in de zorg behouden

Dit blijkt uit onderzoek gedaan in opdracht de VvAA. De VvAA is een ledenorganisatie en dienstverlener voor zorgprofessionals. Uit het onderzoek blijkt dat zo’n twee derde (60%) van de Nederlanders zelf de kwaliteit van de zorgverlener kan bepalen en dat de zorgverzekeraar dit niet per se beter kan dan zijzelf. Daarnaast vindt een groot aantal (91%) het onacceptabel dat zorgkosten niet worden vergoed bij niet gecontracteerde zorgverleners.

De VvAA heeft dit onderzoek laten uitvoeren naar aanleiding van de plannen van kabinet-Rutte waarbij de keuzevrijheid bij de zorgverzekering afgeschaft wordt. De vrije keuze voor een huisarts blijft bestaan, maar of er vrij keuze blijft voor andere zorgverleners is nu nog onzeker. De VvAA is een petitie gestart voor het behoud van de vrije zorgkeuze.

Overstappen van zorgverzekering

Als we kijken naar het overstapgedrag van de Nederlanders, zien we dat de restitutiepolis (zorgpolis met vrije zorgkeuze) nog steeds veel wordt afgesloten. De budgetpolis was dit jaar nieuw, maar hier was veel minder interesse in dan vooraf werd verwacht. De budgetpolis is een uitgeklede zorgverzekering zonder vrije zorgkeuze.

Het onderzoek van de VvAA laat de volgende resultaten zien:

  • 92% van de respondenten vindt vrije zorgkeuze een recht van iedere zorgverzekerde
  • 87% van de respondenten wil niet dat de zorgverzekeraar de keuze voor een zorgverlener beïnvloed
  • Ruim 75% van de respondenten zal de keuzevrijheid niet opgeven voor een premiedaling van 8 euro per maand. 58% hiervan zal de keuzevrijheid nooit opgeven.
  • 44% van de respondenten weet zelf niet welk type zorgverzekering zij hebben (natura/restitutie/mix)

Het volledige onderzoeksrapport is hier te vinden.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2021 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344