Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Nederland krijgt er een nieuwe zorgverzekeraar bij

Laatste update op 18 juli 2017 – 16:00 door .

Voor het eerst sinds tien jaar betreedt een nieuwe zorgverzekeraar de Nederlandse markt. IptiQ, dochter van de Zwitserse verzekeraar Swiss Re, is de eerste buitenlandse partij die in ons land gaat opereren, meldt het Financiële Dagblad. IptiQ neemt drie bestaande zorgverzekeringen over die eerder onder VGZ vielen. Het gaat om Promovendum, National Academic en Besured.

Prinsjesdag

Opvallend

Het is opvallend dat IptiQ op de Nederlandse markt gaat opereren. Het is namelijk de eerste nieuwe verzekeraar sinds de invoering van het huidige zorgstelsel in 2006. Daarnaast deden de afgelopen jaren twee andere bedrijven pogingen om de Nederlandse zorgverzekeringsmarkt te betreden, beide zonder succes.

Te weinig concurrentie

Ons zorgstelsel is in 2006 vernieuwd om zorgverzekeraars met elkaar te laten concurreren. Dit zou betere prijzen opleveren voor de verzekerden. Helaas is er nog te weinig concurrentie op de zorgverzekeringsmarkt omdat er te weinig prikkels zijn voor verzekeraars om zich te onderscheiden. Met de komst van IptiQ zou dat kunnen veranderen!

Internationale speler

IptiQ heeft een hoofdkantoor in Luxemburg en is actief in meerdere landen. Ook in Duitsland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk bieden ze verzekeringen aan. Daarnaast heeft de verzekeraar ook overlijdensrisico- en arbeidsongeschiktheidsverzekeringen.

Overgenomen van VGZ

Per 1 januari 2018 wordt IptiQ verantwoordelijk voor Promovendum, National Academic en Besured. Die drie verzekeringen werden eerder door verzekeraar VGZ afgestoten. VGZ stootte deze verzekeraars af omdat ze hiermee kosten kunnen besparen nadat ze ‘kritisch naar de eigen portefeuille’ hadden gekeken. Vooralsnog is niet bekend of IptiQ ook met een nieuw merk komt. Zodra wij daar meer over weten, laten wij dat weten!

Zorgverzekering 2018

Eind van het jaar is het weer mogelijk om van zorgverzekering over te stappen. Op ZorgKiezer.nl houden we je graag op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen omtrent de zorgverzekering 2018. Wil je direct op de hoogte zijn van alles over de zorgverzekering 2018? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344