Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Ook verzekeraar Zilveren Kruis maakt ziekenhuistarieven deels bekend

Na CZ en VGZ heeft ook verzekeraar Zilveren Kruis de tarieven bekend gemaakt van behandelingen die onder het eigen risico vallen. Dit vinden wij van ZorgKiezer.nl een goede ontwikkeling omdat wij al jaren strijden voor het openbaar maken van de ziekenhuistarieven.

zorgpremie

De tarieven die Zilveren Kruis bekend heeft gemaakt zijn van behandelingen uit de basisverzekering waarvoor eigen risico betaald moet worden. Denk hierbij aan het maken van een echo, MRI, CT en röntgenscan en de prijzen voor bloedonderzoek.

Klanten kunnen op de website de tarieven bekijken door hun postcode in te vullen. Vervolgens worden de ziekenhuizen met bijbehorende tarieven getoond waar ze terecht kunnen voor behandeling.

De strijd van ZorgKiezer.nl voor betere zorg

ZorgKiezer.nl onderzoekt al sinds 2012 de verschillen in ziekenhuistarieven. Uit onderzoek van 2012 is gebleken dat er toen al grote verschillen in de hoogte van de ziekenhuistarieven werden gehanteerd.

In 2015 heeft ZorgKiezer.nl in samenwerking met Kassa opnieuw onderzoek gedaan naar de inzichtelijkheid van de tarieven bij zorgverzekeraars en ziekenhuizen. Uit dit onderzoek bleek dat meerdere ziekenhuizen niet konden vertellen wat de behandeling kostte.

Hoe komen de tarieven tot stand?

Ziekenhuizen maken samen met zorgverzekeraars afspraken over wat een behandeling mag kosten. Uit concurrentieoverwegingen worden deze tarieven niet bekend gemaakt. Nu Zilveren Kruis als derde grote verzekeraar een deel van de tarieven naar buiten brengt, is er weer een stap gemaakt richting een transparante zorgmarkt. Minister Schippers van Volksgezondheid wil al langer dat alle zorgverzekeraars deze tarieven bekendmaken zodat consumenten kunnen inzien in welk ziekenhuis zij zich het goedkoopst kunnen laten behandelen.

Vind de goedkoopste behandelaar

Met de komst van het eigen risico ben jij zelf verantwoordelijk voor een flink deel van de zorgkosten. Daarom is het zeker van belang dat de ziekenhuistarieven openbaar worden gemaakt. Als de tarieven openbaar worden gemaakt kun jij precies zien wat een behandeling kost bij een specifiek ziekenhuis. Dit kan jou honderden euro’s besparen!

Reactie op “Ook verzekeraar Zilveren Kruis maakt ziekenhuistarieven deels bekend

  1. wel erg laat vooral omdat Ik net ben overgestapt . Zou sieren zulke belangrijke informatie voor het overstap seizoen al duidelijk te zijn voor alle verzekerden. dus nog heel wat te verbeteren Zilveren Kruis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2021 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344