Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Openheid ziekenhuizen goed voor kwaliteit zorg

Laatste update op 16 oktober 2013 – 16:01 door Claire Langenhoff.

Ziekenhuizen die open zijn over de prestaties, helpt zorginstellingen de kwaliteit van zorg in de gaten te houden. Bestuursvoorzitter Dik van Starkenburg van het Edese ziekenhuis Gelderse Vallei reageert met deze uitspraak op de wens van minister Edith Schippers van Volksgezondheid om ziekenhuizen te dwingen om meer gegevens over de prestaties bekend te maken. 

De bestuursvoorzitter zei op BNR dat de openheid ook de ziekenhuizen zelf helpt. De ziekenhuissector heeft te maken met een verandering waarbij zij inkomsten verkrijgen aan de hand van de geleverde prestaties. Het is daardoor belangrijk dat de kwaliteit van de zorg goed in de gaten wordt gehouden. Jaarlijks publiceert het AD al een ranglijst van de beste ziekenhuizen van Nederland. Volgens Van Starkenburg moet deze lijst “ontzettend gerelativeerd worden”. Een dergelijke lijst kan ziekenhuizen motiveren om goed te presteren, maar er kunnen flinke verschuivingen in zitten. Een ziekenhuis kan in een jaar flink stijgen of dalen. Het is daarom van belang om dit te relativeren.

Op dit moment zijn zorgverzekeraars nog in overleg met ziekenhuizen over de zorgverzekering in 2014. Wil je weten of jouw zorgverzekeraar een contract heeft met jouw ziekenhuis? De zorgverzekering vergelijken helpt bij het vinden van de juiste zorgverzekering in jouw situatie. Wil je graag meer informatie over de zorgverzekering, telefonisch contact opnemen met ZorgKiezer.nl kan ook op 020-2611600.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344