Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Overstappen naar een andere zorgverzekering?

Je kunt tot eind december je zorgverzekering opzeggen en tot 1 februari 2019 overstappen naar een andere zorgverzekering. Waarom zou je overstappen en waar moet je op letten als je wisselt van zorgverzekeraar?

Besparen op je zorgverzekering in 2019

Er zijn in 2019 grote verschillen tussen de premies die zorgverzekeraars vragen voor hun polissen. Maar er zijn ook andere redenen om over te stappen. Sluit je huidige zorgverzekering niet meer aan bij je zorgbehoeften? Is je gezinssituatie gewijzigd? Ben je verzekerd voor zorg die je niet gebruikt? Zet op een rijtje wat je wensen en behoeften zijn en hoeveel je daarvoor wilt betalen.

Waar moet je op letten?

Vergelijk het aanbod van je huidige verzekeraar met andere verzekeraars. Als je dezelfde zorg vergoed krijgt voor minder geld, ligt het voor de hand om over te stappen. Zoek ook uit welke zorgverzekeraars contracten hebben met je eigen zorgverleners zoals het ziekenhuis bij jou in de buurt, je fysiotherapeut of huisarts.
Als je een nieuwe aanvullende verzekering neemt, kan de verzekeraar eisen stellen aan het gebruik ervan. Bijvoorbeeld dat je behandelingen pas vergoed krijgt als je die verzekering al wat langer hebt.

Wat voor soort polissen zijn er?

Je kunt kiezen tussen een budgetpolis, een naturapolis of een restitutiepolis. Bij een restitutiepolis heb je vrije keuze in zorgverleners. Als je een been breekt, kun je bij alle ziekenhuizen terecht. Als je een naturapolis (of een budgetpolis) kiest kun je met je verzekering niet bij alle ziekenhuizen terecht, maar alleen bij het ziekenhuis waarmee de verzekeraar een contract heeft gesloten. Zorg bij niet-gecontracteerde verleners wordt tot 75% vergoed. Spoedgevallen kunnen overigens wel overal terecht.

Hoogte eigen risico

Het verplichte eigen risico is net als dit jaar in 2019 385 euro per jaar. Je kunt overwegen het eigen risico te verhogen met een vrijwillig eigen risico. Dat kan tot maximaal 500 euro per jaar. Hoe hoger je vrijwillig eigen risico hoe lager de zorgpremie per maand. Je moet dan wel zeker weten dat je onverwachte medische kosten tot de hoogte van dat eigen risico, zelf kunt betalen.

Heb je een aanvullende verzekering nodig?

Ook bij de aanvullende verzekeringen valt veel te kiezen. Je keuze is afhankelijk van de zorg die je buiten de basisverzekering in 2019 denkt nodig te hebben.
De meest voorkomende aanvullende dekkingen zijn:

  • Tandartskosten
  • Fysio behandelingen
  • Alternatieve geneeswijzen
  • Brillen en contactlenzen

Overzicht vergoedingen zorgverzekeringen 2019

Bij het uitzoeken van een zorgverzekering is het belangrijk om te weten wat er vergoed wordt door de zorgverzekeraar. In dit overzicht staan de vergoedingen voor onder meer de tandarts, fysiotherapie, orthodontie en pedicure. Per zorgverzekeraar wordt de dekking getoond en kun je de zorgverzekering vergelijken.

Overstappen?

Je hebt tot 31 december 2018 tijd om je zorgverzekering op te zeggen. Je kunt dan nog tot 1 februari 2019 een andere zorgverzekering uitzoeken en overstappen. Als je voor 31 december overstapt, wordt je huidige verzekering automatisch opgezegd. Vergelijk hier de zorgverzekeringen.

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2021 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344