Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Patiëntenfederatie Nederland: “Eigen risico 2018 moet omlaag”

Het minimale eigen risico bedraagt in 2017 nog 385 euro. De Patiëntenfederatie Nederland wil dat het eigen risico in 2018 wordt verlaagd naar 175 euro. De Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) wil dat er een eenvoudiger eigen risico komt.

Patientenfederatie nederland

Patiëntenfederatie Nederland

Patiëntenfederatie Nederland stelt in een open brief aan de zorgverzekeraars in Nederland dat het eigen risico van de zorgverzekering in 2018 verlaagd moet worden van 385 euro naar 175 euro.
Begin dit jaar was een politieke meerderheid tijdens de Tweede Kamer verkiezing vóór het indammen van het eigen risico. Tot op heden heeft dit echter nog niet geleid tot de gewenste verandering. De politiek is namelijk nog steeds bezig met het samenstellen van een formatie. De Patiëntenfederatie vindt dit verkeerd gedrag en geeft aan dat zij niet willen wachten op de vorming van een nieuw kabinet. Middels de open brief wil de federatie de zorgverzekeraars vragen om zelf actie te ondernemen.

Hogere zorgpremie

Wanneer het eigen risico verlaagd wordt, zullen de kosten ergens anders in rekening gebracht moeten worden. Door de verlaging van het eigen risico zal de zorgpremie stijgen. Dat betekent dat alle verzekerden een bijdrage leveren aan het opvangen van de kosten. De afgelopen dagen zijn er al uitspraken gedaan over de verhoging van de premie in 2018. Als reden werd echter een financiële tegenvaller opgegeven. Dit betekent dat de voorspelde premieverhoging geen compensatieregeling is voor het verlagen van het eigen risico.

Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen

De NVZ geeft aan dat het eigen risico voor eenvoudige behandelingen in het ziekenhuis verlaagd moet worden naar 150 euro. Op dit moment geldt er voor alle ziekenhuisbehandelingen een eigen risico van 385 euro. Hierdoor krijgen patiënten vaak een hoge rekening voor een relatief eenvoudige ingreep.

Een vast bedrag voor simpele ingrepen

DE NVZ stelt dat, wanneer het plan geïntroduceerd wordt, iedere verzekerde weet waar hij aan toe is als hij het ziekenhuis moet bezoeken voor een simpele ingreep. Iedere patiënt betaalt een eigen risico van maximaal 150 euro. Ook wanneer de daadwerkelijke kosten van de ingreep hoger zijn. Als de kosten lager zijn dan 150 euro wordt er uiteraard een lager eigen risico in rekening gebracht.
Volgens de woordvoerder van de NVZ staan de zorgverzekeraars positief tegenover dit voorstel. Het plan moet echter goed gekeurd worden door de politiek en kan enkel ingevoerd worden middels een stelselwijziging.

Zorgverzekering 2018

Op Prinsjesdag 2017 maakt het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) de nominale rekenpremie bekend. De rekenpremie is een richtlijn voor de daadwerkelijke premie. De daadwerkelijke premies voor 2018 worden pas in november bekend gemaakt.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2021 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344