Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Persbericht: Topdrukte door lastminute overstappers

Het is dit jaar extreem druk bij zorgverzekeraars en vergelijkingssites. Dat het deze dagen nog drukker is dan andere jaren komt omdat de contracten tussen zorgverzekeraars en ziekenhuizen over de zorg voor 2020 lange tijd niet rond waren en omdat door de verlaging van de collectieve korting veel meer met name oudere mensen in beweging komen. Vandaag wordt de drukste dag verwacht. Op basis van de huidige aantallen verwacht vergelijkingssite ZorgKiezer dat komend jaar zo’n 5 tot 10 procent meer mensen overstappen dan vorig jaar toen 1,2 miljoen mensen (7 procent) overstapten. Dat zou een record zijn sinds de introductie van de nieuwe zorgverzekering in 2006.

De ziekenhuis contracten duurden dit jaar extra lang door het uitblijven van een ziekenhuis CAO. De Nederlandse Zorgautoriteit adviseerde daarom ook tot na de Kerst te wachten met het vergelijken en afsluiten van een zorgverzekering. Inmiddels hebben alle zorgverzekeraars op de valreep de garantie gegeven dat hun verzekerden met een naturapolis naar alle ziekenhuizen mogen, terwijl met een handvol ziekenhuizen in het nieuwe jaar nog door onderhandeld moet worden.

Verlaging collectieve zorgverzekering
Ook de wettelijke verlaging van de collectieve zorgverzekering per 1 januari van maximaal 10 naar 5 procent is een belangrijke reden om de zorgverzekering te bekijken. Zo’n 60 procent van Nederland is collectief verzekerd, terwijl een collectief nu een stuk minder aantrekkelijk is. Daardoor stappen er meer oudere mensen over die nog nooit eerder zijn overgestapt dan andere jaren.

Topdrukte

Verzekeraar VGZ meldt extreme drukte. CZ heeft zo’n 10% meer telefoontjes te verwerken dan vorig jaar. Achmea en Menzis bevestigen ook de enorme drukte. ZorgKiezer.nl had afgelopen dagen ruim 50% meer vergelijkers en overstappers dan vorig jaar. Zo blijkt uit een rondgang langs zorgverzekeraars en uit cijfers van de onafhankelijke vergelijker ZorgKiezer.nl.

De zorgpremies zullen in 2020 gemiddeld met zo’n 30 euro per jaar stijgen en het verschil tussen de duurste en goedkoopste loopt verder op. De goedkoopste budgetpolis is komend jaar bijna 500 per jaar goedkoper dan de duurste met vrije zorgkeuze.

Meer overstappers zorgverzekering verwacht

Peter Ruys van ZorgKiezer.nl: “Mensen hebben dit jaar tot het allerlaatst gewacht om hun zorgverzekering te regelen door de onduidelijkheid over de ziekenhuizencontracten. Nu die duidelijkheid er is zijn we aan een enorme eindsprint bezig en verwachten dat het totaal aantal overstappers zo’n 5 tot 10% hoger ligt dan vorig jaar toen ruim 1,2 miljoen mensen overstapten.

We raden iedereen aan om vandaag nog even goed naar je nieuwe polis te kijken, omdat de collectieve korting bij iedereen is verlaagd. Dat scheelt bij veel mensen al snel zo’n 60 euro per jaar. Dan is het bijna altijd voordeliger om de collectieve verzekering op te zeggen en een zorgverzekering op maat te kiezen. We zien daardoor dit jaar veel oudere mensen overstappen die nog nooit eerder zijn overgestapt.”

Overstappen kan nog!

Mensen kunnen nog tot en met 31 december hun zorgverzekering opzeggen. Ze hebben dan tot 1 februari de tijd om een andere verzekeraar te kiezen.

Laatste update op 31 december 2019 – 10:34 door .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344