Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Persoonsgebonden budget naar de zorgverzekeraars

Laatste update op 29 december 2022 – 16:34 door Fabian Clemens.

Vanaf 1 januari 2015 wordt het Persoonsgebonden Budget (pgb) opgenomen in de zorgverzekeringswet. Zorgverzekeraars worden dan verantwoordelijk voor de zorg van mensen die een pgb hebben. Dit blijkt uit een brief van Minister Schippers van Volksgezondheid en Staatssecretaris Van Rijn van VWS aan de Tweede Kamer. 

De pgb is een soort subsidie waarmee mensen zelf zorg kunnen inkopen als dat nodig is. Tot op heden was het niet mogelijk om bij een zorgverzekeraar te kiezen voor een persoonsgebonden budget, maar vanaf volgend jaar is dit wel mogelijk. Zo’n 50.000 mensen met een pgb hoeven zich geen zorgen te maken, omdat zij nu de subsidie behouden zonder dat ze afhankelijk worden van een thuiszorgorganisatie. De voorwaarden waar iemand aan moet voldoen om voor een persoonsgebonden budget in aanmerking te komen bij de zorgverzekeraar worden nu nog verder uitgewerkt.

De reden dat deze verandering nu gebeurt heeft te maken met de hervorming van de zorg. Verschillende vormen van zorg, zoals wijkverpleging en persoonlijke verzorging worden overgeheveld naar de zorgverzekering. Dit resulteert wel in een hogere premie voor de zorgverzekering, maar dit wordt tijdelijk deels gecompenseerd door de overheid. Hierdoor zal er een premiestijging plaatsvinden van ongeveer 20 euro per verzekerde.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344