Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Premie DSW blijft nagenoeg gelijk

Zorgverzekeraar DSW heeft zojuist de nieuwe premie bekend gemaakt voor zorgverzekering 2015. De premie wordt 95 euro per jaar. Dat is dezelfde premie als dit jaar. Toch zijn de kosten volgend jaar iets hoger, doordat voor dit jaar de premie te hoog is ingeschat en de verzekerden aan het eind van dit jaar een nog onbekend bedrag krijgen teruggestort. DSW, een kleine verzekeraar uit Schiedam met ruim 360.000 klanten, is elk jaar traditiegetrouw de eerste die de premie bekend maakt. 

DSW premie 2015

Buffers

DSW laat weten de premie gelijk te kunnen houden, omdat de zorgkosten door het ministerie van Volksgezondheid te hoog zijn ingeschat. ‘Daarnaast’, zo stelt de verzekeraar in haar persbericht, ‘gaat de minister van VWS ervan uit dat de zorgverzekeraars de reserves eenmalig afbouwen met € 800 miljoen, dit komt overeen met €70 premie. DSW acht het verantwoord om eenmalig vanuit de reserves de premie niet met € 70, maar met € 100 lager vast te stellen.’

Ook de premies voor de aanvullende verzekeringen houdt DSW gelijk. Hoeveel premie DSW-klanten terugkrijgen voor dit jaar, maakt de verzekeraar in november bekend.

Verrassend

Dat de premie gelijk blijft, mag zondermeer een verrassing heten. Algemeen werd aangenomen dat de premies zouden gaan stijgen. De minister kondigde vorig week met Prinsjesdag aan dat zij rekening hield met een premiestijging van 10 euro per maand.

Vorig jaar, toen algemeen werd aangenomen dat de premie slechts licht zou dalen, gooide DSW ook al de knuppel in het hoenderhok. Door te komen met een premiedaling van 95 euro, was de toon voor het zorgseizoen 2013/2014 meteen gezet. Uiteindelijk verlaagde de verzekeraars gemiddeld de premie met 115 euro.

Winsten

Peter Ruys van ZorgKiezer.nl verwacht dat ook de andere verzekeraars de premies minder verhogen dan het kabinet voorspelde. Hij wijst erop dat de zorgverzekeraars vorig jaar ondanks premiedalingen toch forse winsten hebben gemaakt. “Als je kijkt naar de winsten van de vier grote verzekeraars kom je voor 2013 op bijna 1,4 miljard winst uit. Dat is meer dan het jaar ervoor. Terwijl de premies vorig jaar juist verlaagd zijn om de hoge winsten te compenseren.”

Ook DSW maakte vorig jaar 40 miljoen winst. Een deel daarvan is nu ingezet om de premie te verlagen. Ook dit jaar was de premie van DSW hoger dan nodig. Daarom zal de verzekeraar aan het eind van dit jaar een nu nog onbekend bedrag terugstorten naar zijn verzekerden.

Moordende concurrentie

DSW is net als andere jaren de eerste die de premie bekend maakt. Peter Ruys van ZorgKiezer.nl: ‘DSW is altijd een beetje de luis in de pels van de verzekeringsmarkt, die graag de lat hoog legt voor de andere verzekeraars. Juist door tegen de verwachting in de premie gelijk te houden, zullen andere verzekeraars daarin mee moeten gaan. De concurrentie tussen zorgverzekeraars is moordend en de strijd is elk jaar heviger.’

Afgelopen jaar stapte meer dan 1 miljoen Nederlanders (6,5%) over. Het jaar daarvoor stapte 1,2 miljoen (7,2%) Nederlanders over. DSW heeft ruim 360.000 verzekerden.

Overstappen van zorgverzekeraar

In de loop van november moet elke zorgverzekeraar, net als DSW, de nieuwe premie bekend hebben gemaakt. Wil je als eerste weten wanneer je de nieuwe zorgverzekering vergelijken kunt, meld je dan aan voor de PremieAlert van Zorgkiezer.nl Hier kun je gelijk zorgverzekeringen vergelijken met anderen. Zorgkiezer is 100% onafhankelijk. Ook staat de goedkoopste zorgverzekering altijd bovenaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2021 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344