Laatste nieuws: regeringsverklaring uitgesteld

Premier Rutte

Premier Rutte in de Tweede Kamer

Het debat over de regeringsverklaring is uitgesteld tot volgende week dinsdag. Dit is het gevolg van de brief die minister van Sociale Zaken Asscher vanmiddag naar de Kamer stuurde waarin hij aanvullende koopkrachtcijfers verstrekte.

Uitstel

De oppositiepartijen willen dat het Nibud de kabinetsplannen door gaat rekenen. Het instituut heeft aangegeven de cijfers aankomende maandag te kunnen leveren.De oppositiepartijen hebben sceptisch gerageerd op de cijfers die het ministerie van Sociale Zaken vanmiddag publiceerde. Met name de invoering van de inkomensafhankelijke zorgpremie wekt bij veel partijen het nodige ongenoegen. Het debat met het maandag be√ędigde kabinet begint dinsdag om 14.00. Hierin verdedigt een nieuw aangetreden premier het regeerakkoord namens het kabinet.

Premier Rutte is nog op werkbezoek in Turkije en heeft nog niet op het uitstel van de regeringsverklaring gereageerd.

2 thoughts on “Laatste nieuws: regeringsverklaring uitgesteld

  1. De zorgpremie is al jaren inkomensafhankelijk. Wie weinig verdiende kreeg veel zorgtoeslag, mensen met een hoog inkomen kregen weinig of geen zorgtoeslag.

  2. berekening betaling zorg prmie komende jaren, geef nu eens duidelijk aan het verschil in de inkomens afhankelijke bijdrage aan de ZVW welke reeds nu van toepassing is, en de nieuwe aanpassing van de inkomens afhankelijke bijdrage aan de zorgverzekeing.
    Beide zijn toch inkomens afhankelijk,(worden deze onafhankelijk van elkaar berekend en afgehouden dus dubbele bijdrage)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.