Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Regiegroep moet zorgen dat regeldruk in de zorg snel afneemt

Overstappen

Bestuurders uit verschillende zorgsectoren gaan samen toezien op de uitwerking van maatregelen zodat de regeldruk in de zorg snel afneemt. Er zijn teveel regeltjes, vindt minister Bruno Bruins voor Medische Zorg. In het Reinier de Graafziekenhuis in Delft lanceerde hij de regiegroep ‘(Ont-)regel de Zorg’. Deze groep moet een einde maken aan overbodige regels en voorschriften in de zorg.

Overstappen

Ontregel de zorg

Onder de noemer (Ont)regel de zorg bonden dienstverlener VvAA en actiecomité ‘Het roer moet om’ een jaar geleden de strijd aan met de administratiedruk in de zorg. In schrapsessies benoemde men tientallen regels die weg kunnen. Minister Bruins nam de intenties over in het VWS-actieplan (Ont)regel de Zorg.

40% van de werkweek kwijt aan administratieve lasten

Dokters, verpleegkundigen, fysiotherapeuten en andere zorgverleners zijn soms wel 40% van hun werkweek kwijt aan administratieve lasten. Dat is zonde van hun kostbare tijd, het gaat ten koste van werkplezier en ten koste van de tijd voor patiënten. Iedereen is het erover eens dat dit anders moet. De zorgsector en het kabinet hebben daarom in mei 2018 met elkaar afgesproken om het mes te zetten in meer dan 150 belemmerende regels. Om deze aanpak kracht bij te zetten, is er sinds deze week een gezamenlijke regiegroep.

Regiegroep

De regiegroep bestaat uit vertegenwoordigers die werken binnen allerlei sectoren in de zorg. Onder anderen FMS-voorzitter Marcel Daniëls, LHV-voorzitter Ella Kalsbeek, oud-minister André Rouvoet, ziekenhuisbestuurders en vertegenwoordigers namens zorgverzekeraars en toezichthouders. Deze groep bestuurlijke zwaargewichten moet druk blijven houden op het nakomen van de afspraken. Gerlach Cerfontaine, voormalig president-directeur van Schiphol, is de voorzitter van de regiegroep.

Stemmen tegen regeldruk in Medisch Centrum Leeuwarden

De VvAA, vereniging voor werknemers in de zorg, was dinsdag alvast in de centrale hal van het Medisch Centrum Leeuwarden waar medewerkers een stem konden uitbrengen tegen regeldruk in de zorg. ‘De medewerkers waren ontzettend enthousiast’, zei Erika Bakker tegen Omroep Friesland. Zij zit in de raad van het MCL en was eerder ook bij de VvAA betrokken. ‘We hebben meer dan 500 handtekeningen opgehaald.’

Naar aanleiding van de stemmen tegen de regeldruk gaan de ziekenhuisvoorzitters om tafel. ‘Er zijn voorstellen die met de ministers worden besproken. Voor de medisch-specialisten zijn er bijvoorbeeld 120 mogelijke schrapregels. Het wordt bekeken of die allemaal reëel zijn, maar er worden zeker regels geschrapt.’ Dat meldt Omroep Friesland.

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2021 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344