Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Slagter wil keurmerk vergelijkingssites uitbreiden met schade

Commissaris, columnist, journalist en jurist Jan Maarten Slagter wordt de eerste voorzitter van de eind vorig jaar gelanceerde stichting Keurmerk Objectief Vergelijken: een gedragscode voor zorgvergelijkingssites. Hij vindt dat het keurmerk zich snel moet uitbreiden naar andere productgroepen.

Keurmerk Objectief Vergelijken

Slagter zegt: “Als oud-directeur van de Vereniging van Effectenbezitters en als bestuurslid van het Kifid stond in mijn werk het consumentenbelang ook al centraal. Dus ik was er eigenlijk wel snel uit. Vergelijkingssites spelen een heel belangrijke rol bij het kiezen en afsluiten van verzekeringen. Tot nu toe was er weinig zicht op de kwaliteit en objectiviteit van die vergelijkingssites. Daar maakt de stichting zich hard voor. Bij de vergelijkingssites die het keurmerk hebben is de kwaliteit en objectiviteit echt op orde. Zo scheid je als consument het kaf van het koren. Daar werk ik graag aan mee, samen met medebestuurslid Bas Donkers, hoogleraar Marketing Research aan de Erasmus Universiteit.’’

Uitbreiden

Slagter wil er met het bestuur en de initiatiefnemers en huidige leden voor zorgen dat meer vergelijkingssites zich gaan aansluiten. Hij vindt ook dat het keurmerk zich snel moet uitbreiden met andere productgroepen. “Op die manier krijgt het Keurmerk Objectief Vergelijken nog meer bekendheid als belangrijkste toetssteen voor consumenten bij het maken van vergelijkingen op websites’’, aldus Slagter. “De eerste stap zou kunnen zijn dat het keurmerk wordt uitgebreid voor vergelijkingssites van schadeverzekeringen.”

Statuur

De houders van het keurmerk Geld.nl, HoyHoy.nl, Independer, Pricewise en Zorgkiezer.nl, zeggen in hun nopjes te zijn met hun nieuwe voorzitter en met diens statuur. Slagter (1969) werkt aan de Nyenrode Business Universiteit en publiceerde recent met co-auteur Patrick Bernhart een boek over KPN. Hij heeft ook een vaste column in De Financiële Telegraaf. En sinds 2015 is hij lid van de raad van commissarissen van accountantskantoor KPMG.

Na zijn studie rechten was hij als advocaat gespecialiseerd in bedrijfsovernames en arbeidsrecht. In 1998 ging bij Het Financieele Dagblad aan de slag als redacteur. Tot 2007 was Slagter voor het FD correspondent in Londen. Van 2007 tot 2014 was hij directeur van de VEB.

Reactie op “Slagter wil keurmerk vergelijkingssites uitbreiden met schade

  1. Goed idee, met al die neppe keurmerken is er gewoon eentje nodig waarvaan iedereen weet dat een site niet alleen de juiste keurmerk heeft maar ook de juiste vergelijkingstool. Independer, zorgkiezer, overstappen en pricewise(hoyhoy is nu ook van hun) moeten dan wel affiliaties of andere die namens hun opereren online ook een keurmerk verplichten/aanbieden anders heb je weinig aan een keurmerk. Kleinere bedrijven kunnen ook gewoon goed zijn soms wel beter dan de “big guys”.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2022 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344