Strengere regels voor cosmetische ingrepen

Als het aan minister Edith Schippers van Volksgezondheid ligt, mogen alleen bevoegde artsen en zorgverleners cosmetische ingrepen verrichten, zoals rimpelvullers plaatsen en laseren.

Minister Schippers wil consumenten beter beschermen tegen mensen die onbekwaam zijn om dit soort ingrepen uit te voeren.

Eind 2013 zal de Tweede Kamer de voorstellen in handen krijgen om puur esthetische ingrepen beter te regelen. De minister geeft aan dat dit soort ingrepen lijken op handelingen gericht op gezondheidszorg, maar dit is eigenlijk niet het geval, omdat een gezondheidsdoel ontbreekt. Op dit moment kunnen artsen zonder een chirurgische opleiding cosmetische operaties uitvoeren.

Een goede ontwikkeling

De minister wil graag zien dat mensen beter worden ge├»nformeerd over de risico’s die komen kijken bij cosmetische ingrepen. Eerder stelde Schippers al dat zij af wil van het grijze gebied in deze sector. Mensen moeten ook zelf alerter zijn binnen deze zorg en niet uitgaan dat het goed is, omdat iemand een witte jas aan heeft. De Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie vind het een goede ontwikkeling dat er iets gebeurt aan de regulering van cosmetische ingrepen. De brancheorganisatie Zelfstandige Klinieken heeft ook laten weten ingenomen te zijn met de plannen van Schippers.

Bron: Nu.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.