Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Vergelijk en bespaar veel geld op je zorgpremie

Laatste update op 27 oktober 2021 – 11:17 door Daan.

Laat van uitstel geen afstel komen en vergelijk vandaag nog je huidige zorgverzekering met andere aanbieders. Wie denkt dat het gedoe is heeft het mis. Met de zorgvergelijker van ZorgKiezer.nl is het zo gepiept. Maar waarom zou je overstappen? Nou, bijvoorbeeld omdat je waarschijnlijk veel geld kunt besparen op je zorgpremie.

Acceptatieplicht

Stel dat je nu ergens onder behandeling bent of in het ziekenhuis ligt. Kun je dan ook overstappen? Ja! Zorgverzekeraars hebben namelijk acceptatieplicht. De lopende behandeling gaat in 2019 vanzelf over naar de nieuwe verzekeraar. Daar hoef je niets voor te doen.

Financiële ruimte

Misschien heb je wel wat financiële ruimte omdat je wat spaargeld hebt. Dan kan het de moeite waard zijn om de zorgpremie voor 2019 in 1 keer te betalen. Dat levert gemiddeld een korting op van 2%. Ook kun je in het geval van wat financiële ruimte kiezen voor het verhogen van je eigen risico. Het verplichte eigen risico is 385 euro, maar je kunt dat tot 500 euro per jaar verhogen en daarmee een flinke korting op je zorgpremie krijgen.

Moet je een goede reden hebben om over te stappen?

Slechts zo’n 6% van de Nederlanders stapt per jaar over. Voor de meeste mensen geldt dat ze alleen gaan uitzoeken of ze beter af zijn bij een andere zorgverzekeraar als ze daar een goede reden voor hebben. Bijvoorbeeld als je een kind verwacht, of weet dat je veel fysiotherapie nodig hebt het komende jaar. Er is meestal sprake van koudwatervrees wat betreft het uitzoeken. Er wordt gedacht dat dat heel veel werk is. Maar dat valt in de praktijk reuze mee. En de verschillen in zorgpremie voor de verplichte basisverzekering zijn groot: meer dan 400 euro per jaar.

ZorgKiezer maakt het je makkelijk

Als je binnen 3 dagen dus tot en met 31 december overstapt, wordt je oude verzekering automatisch voor je opgezegd. Je kunt tot 1 februari overstappen maar je moet je huidige verzekering dan wel zelf voor 1 januari opzeggen. Met de zorgverzekering vergelijken via  ZorgKiezer.nl vergelijk je alle 55 zorgverzekeringen op prijs én inhoud. Je kiest zo de beste zorgverzekering die precies bij je past. Je ziet meteen hoeveel geld je kunt besparen en je kunt direct overstappen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344