Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Achmea verwacht een premiestijging in 2018

Zorgverzekeraars verwachten in 2018 opnieuw een premiestijging.  Een van deze zorgverzekeraars is Achmea. Onder Achmea vallen onder andere het Zilveren Kruis en FBTO. De zorgverzekeraar verwacht op basis van de halfjaarcijfers van Achmea dat de zorgpremie in 2018 zal gaan stijgen. Naast Achmea voorspelt ook zorgverzekeraar DSW een premiestijging.  Er wordt verwacht dat de premie voor de basisverzekering met 70 euro zal gaan stijgen in 2018.

Afbeeldingsresultaat voor Achmea logo

Kunstmatig laaghouden van de zorgpremie

De bestuursvoorzitter van Achmea heeft bekend gemaakt dat Achmea zal gaan stoppen met het kunstmatig laaghouden van de zorgpremie. Achmea biedt op dit moment de basisverzekering onder de kostprijs aan. Dit betekent dat de verzekeraar zelf moet bijleggen om eventuele tegenvallers op te kunnen vangen. Dit doen zorgverzekeraars door hun opgebouwde reserves te gebruiken, maar om dit te kunnen blijven doen moeten de zorgverzekeraars wel over voldoende reserves beschikken.
Achmea heeft de afgelopen jaren 1,2 miljard euro gebruikt om de premiestijging te drukken.  Wanneer Achmea definitief gaat stoppen met het kunstmatig laaghouden van de zorgpremie is nog niet bekend.

Om de premietoename de afgelopen jaren te beperken hebben zorgverzekeraars in de afgelopen jaren honderden miljoenen euro’s uit hun reserves geïnvesteerd. Zorgverzekeraars zijn echter verplicht om een bepaald bedrag als reserve over te houden. Dit om onverwachte gebeurtennissen te kunnen financieren.

Hogere premieomzet

De bruto premieomzet van de onderdelen van Achmea is over het eerste halfjaar van 2017 gestegen naar 13.310 miljoen euro. In het eerste halfjaar van 2016 was dit nog 13.016 miljoen euro. Achmea heeft deze hogere omzet te danken aan de hogere premie en de stijging van het aantal verzekerden. Het aantal verzekerden is namelijk met 20.000 gestegen. Naast de hogere premieomzet zijn de bedrijfskosten met 26 miljoen euro gedaald. Dit dankzij de digitalisering en optimalisering van bedrijfsprocessen. Tot nu toe maakt zorgverzekeraar Achmea winst op de aanvullende verzekeringen.

Prinsjesdag 2017

Op dinsdag 19 september, Prinsjesdag, maakt het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) de nominale rekenpremie bekend. Dit is een richtlijn voor de daadwerkelijke premie. De zorgpremies voor 2018 worden pas in november bekend gemaakt.
Op Prinsjesdag 2016 werd de rekenpremie voor 2017 bekend gemaakt. De rekenpremie van 2017 steeg toen met 3,50 euro per maand. De daadwerkelijke zorgpremie van 2017 steeg echter met gemiddeld 7,63 per maand.

Goed vereveningsstelsel

De bestuursvoorzitter van Achmea laat weten dat hij tevreden is over de werking van het vereveningsstelsel. Dit is een systeem waarmee zorgverzekeraars de onverzekerbare risico’s met elkaar verdelen. Die verdeling vindt plaats met behulp van de samenstelling van hun bestand aan verzekerden. Zorgverzekeraars waarbij relatief veel ongezonde patiënten verzekerd zijn krijgen geld uit het vereveningsfonds wanneer zij extra kosten moeten maken.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2021 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344