Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Vrouwenemancipatie daalt, alleen niet in de zorg

Laatste update op 17 december 2019 – 14:47 door .

Nederland is 11 plaatsen gezakt in de Global Gender Gap Index. We staan nu op plek 38 als het aankomt op vrouwenemancipatie. Veel vrouwen in Nederland werken in een parttimebaan, en vrouwen in leidinggevende functies blijven achter. Wat betreft onderwijs, gezondheidszorg en levensverwachting doet ons land het wel goed.

De kloof tussen mannen en vrouwen in Nederland wordt groter. We moeten vooral aan de slag met de politieke invloed van vrouwen in Nederland (eerste vrouwelijke premier, anyone?) en carrièrekansen van vrouwen op de arbeidsmarkt.

Vrouwenemancipatie stageert

Vrouwen in Nederland besteden daarnaast twee keer zoveel tijd aan zorgtaken en onbetaald werk als mannen. Professor Henk Volberda van de Universiteit van Amsterdam werkte mee aan het onderzoek. Hij vindt dat Nederland een voorbeeld kan nemen aan de Scandinavische landen. ‘Zij lopen duidelijk voorop als het gaat om voorzieningen voor ouders om werk en gezin te combineren, kinderopvang en zwangerschapsverlof.’ (Bron: ANP)

Gendersensitieve gezondheidszorg

Qua gelijke kansen in de gezondheidszorg en levensverwachting doet Nederland het wel goed volgens het rapport. Maar ook in de gezondheidszorg hebben mannen het beter voor elkaar. Uit onderzoek is gebleken dan mannen en vrouwen heel verschillend zijn als het gaat om medische klachten en de werking van medicijnen. Doordat de meeste medicijnen alleen op mannen getest worden, zal het effect bij mannen positiever zijn dan bij vrouwen.

Gendersensitieve zorg komt steeds meer op de agenda te staan. Dit houdt in dat er in de medische zorg rekening gehouden wordt met de verschillen tussen mannen en vrouwen.  In veel geneeskundige opleidingen en bij het ontwikkelen van medicatie is nog  weinig aandacht voor sekseverschillen. Qua vrouwenemancipatie – ook in de gezondheidszorg – is er nog werk aan de winkel!

Overstappen?

Heb jij een geschikte zorgverzekering in 2020? Op ZorgKiezer.nl kun je vergelijken. Dit zijn de belangrijkste wijzigingen in 2020.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344