Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Waarom grote groep verzekerden bij zorgverzekeraar blijft

In het klanttevredenheidsonderzoek dat ZorgKiezer dit jaar heeft gehouden blijkt dat verzekerden langdurig bij dezelfde verzekeraar blijven. 16,6% blijft zelfs langer dan 10 jaar bij dezelfde zorgverzekeraar. In dit artikel bespreken we de details uit dit onderzoek en gaan we na waarom verzekerden bij dezelfde verzekeraar blijven.

Hoelang blijven verzekerden bij dezelfde zorgverzekeraar?

Hieronder een overzicht waarin je ziet hoelang verzekerden bij dezelfde verzekeraar blijven.

  • 36,7% geeft aan meer dan een jaar verzekerd te zijn bij dezelfde zorgverzekeraar.
  • 19,5% geeft aan meer dan twee jaar verzekerd te zijn bij dezelfde zorgverzekeraar.
  • 17,7% geeft aan drie tot vijf jaar verzekerd te zijn bij dezelfde zorgverzekeraar.
  • 9,4% geeft aan vijf tot tien jaar verzekerd te zijn bij dezelfde zorgverzekeraar.
  • 16,6% geeft aan meer dan tien jaar verzekerd te zijn bij dezelfde zorgverzekeraar.

Deze informatie is beantwoord door meer dan 15.000 gebruikers van ZorgKiezer.

Waarom blijven verzekerden bij dezelfde zorgverzekeraar?

Er zijn een aantal redenen waarom mensen bij dezelfde verzekeraar blijven en niet overstappen naar een andere zorgverzekeraar.

  1. Eén reden is dat ze tevreden zijn met hun huidige verzekeraar en geen reden zien om over te stappen. Ga naar zorgverzekeraars om de waardering per zorgverzekeraar te bekijken. Dit laat de klanttevredenheid per zorgverzekeraar zien.
  2. Een andere reden is dat het veranderen van zorgverzekering veel tijd en moeite kost. Door het onderzoeken en vergelijken van verschillende opties.
  3. Nog een andere reden waarom mensen bij hun huidige zorgverzekering blijven, is omdat ze bang zijn om hun huidige dekking te verliezen. Veel mensen hebben bestaande aandoeningen, waardoor het moeilijk kan zijn om opnieuw dekking te vinden of ze zijn bang dat een nieuwe zorgverzekering hun bestaande medische behoeften niet zal dekken. In deze gevallen kiezen mensen er vaak voor om bij hun huidige verzekeraar te blijven, ook al zijn ze niet helemaal tevreden met hun dekking.
  4. Tenslotte blijven sommige mensen bij hun huidige zorgverzekering omdat ze zich niet bewust zijn van de verschillende opties die ze hebben. Veel mensen kiezen gewoon de zorgverzekering die hun werkgever aanbiedt, zonder andere opties te overwegen. Anderen weten misschien niet hoe ze een zorgverzekering vergelijken of waar je op moet letten, dus blijven ze bij wat ze hebben.

Samenvattend zijn er veel redenen waarom mensen bij dezelfde zorgverzekeraar blijven en niet overstappen naar een andere. Sommige mensen zijn tevreden met hun huidige dekking, terwijl anderen bang zijn om hun bestaande dekking te verliezen of zich simpelweg niet bewust zijn van andere opties. Om welke reden dan ook, het is altijd een goed idee om regelmatig jouw zorgverzekering te vergelijken om te zien welke verzekering op dit moment het meest aan jouw behoeften voldoet. Doet dit in 2 minuten via ZorgKiezer. Blijf je toch liever bij jouw huidige zorgverzekering? Dan kan dat natuurlijk ook. Een vergelijking maken kost niets.

Overstappen zorgverzekering 2023

Wil je niet bij jouw zorgverzekeraar blijven en graag overstappen? Stap over vanaf 12 november tot en met 31 december 2022 naar een nieuwe zorgverzekering voor 2023. Dit is een harde deadline. Zo is er bij de zorgverzekeraar voldoende tijd voor het opzeggen van jouw oude zorgverzekering. En is jouw oude zorgverzekering zelf opzeggen hierdoor niet nodig. Lees alle details na via overstappen zorgverzekering of ga naar ZorgKiezer om een vergelijking te maken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344