Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Wijzigingen zorgverzekering 2015

Zorgverzekering 2015Elk jaar verandert de zorgverzekering aanzienlijk, ook dit jaar staan er een aantal wijzigingen klaar voor de zorgverzekering in 2015. De basisverzekering wordt volgend jaar uitgebreid met een aantal specialistische behandelingen en geneesmiddelen. Daarbij verandert er volgend jaar ook het een en ander betreft de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ). 

Aanvullingen in de zorgverzekering 2015

In 2015 gaat de zorgverzekering meer verantwoordelijkheden krijgen. Een deel van de zorg die nu nog onder AWBZ valt, more about wordt volgend jaar overgeheveld naar de basisverzekering. De zorg die wordt verhuisd naar de basisverzekering is:

  • Thuishulp, zoals hulp bij het aankleden en wassen, verpleging en verzorging.
  • Zorg voor slechtzienden, slechthorenden en dove mensen.
  • Opnamen in een geestelijke gezondheidsinstelling voor het tweede en derde jaar. Het eerste jaar was al opgenomen in de basisverzekering.

De zorgverzekering wordt in 2015 verder aangevuld met de volgende vergoedingen:

  • Vergoeding van reiskosten voor orgaandonoren. Dit wordt volgend jaar door de eigen zorgverzekeraar vergoed.
  • De Niet Invasieve Prenatale Test (NIPT), een test om afwijkingen bij een ongeboren kind op te sporen, wordt in 2015 door de basisverzekering vergoed.
  • Een aantal geneesmiddelen en specifieke behandelingen die o.a. gebruikt worden voor de chemotherapie voor mensen met een auto-immuunziekte worden toegevoegd aan de basisverzekering.
  • Langere bedenktijd voor patiënten die in het ziekenhuis geopereerd zijn. volgend jaar heb je na de operatie een week de tijd om te besluiten of je na het ziekenhuis tijdelijk in een verpleeghuis verzorgd wilt worden.

Zorg die verdwijnt uit de basisverzekering 2015

De zorgverzekering wordt helaas niet alleen uitgebreid. Er verdwijnt volgend jaar ook zorg uit de basisverzekering. Zorg die niet langer door de basisverzekering wordt vergoed bestaat uit de volgende punten:

  • Geestelijke gezondheidszorg voor kinderen tot 18 jaar verdwijnt in 2015 uit de basisverzekering. Deze zorg wordt voortaan door de gemeentes geregeld. Zo wordt bijvoorbeeld psychische zorg voor kinderen met autisme of ADHD door de gemeente overgenomen.
  • De kans bestaat dat volgend jaar de vergoeding voor zorg buiten Europa verdwijnt. De vergoeding voor zorg binnen Europa blijft wel door de basisverzekering gebeuren.

Definitieve wijzigingen zorgverzekering 2015

De wijzigingen voor de zorgverzekering in 2015 zijn nog niet definitief bekend. Op Prinsjesdag van 16 september aanstaande worden de wijzigingen voor de zorgverzekering bekend gemaakt. De zorgverzekeraars hebben dan tot uiterlijk 19 november de tijd om de nieuwe zorgpakketten en de premies hiervoor bekend te maken. Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen in de zorg? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief. Zo weet jij als eerste wanneer alle premies bekend zijn, je de zorgverzekering vergelijken kan en kunt overstappen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2022 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344