Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Ziekenhuisnota’s beter nagekeken

Zorgverzekeraars gaan de nota’s van ziekenhuizen beter controleren nu bekend is geworden dat het St. Antoniusziekenhuis in Utrecht onterechte declaraties heeft ingediend. De NZa heeft onderzoek gedaan naar niet correct declaraties waarop zorgverzekeraar CZ heeft gereageerd dat zij meer gaan controleren. 

Achmea heeft ook aangegeven de rekeningen voor spoedzorg nog eens goed na te kijken. Zorgverzekeraar Menzis is al langer met ziekenhuizen in overleg over hoe zij het aantal verkeerde declaraties kunnen verminderen. VGZ is ook bezig met het controleren van een aantal zaken waaronder dagverpleging bij diatbeteszorg bij ziekenhuizen en de myrenaspiraal. Bij het spiraaltje wordt geregeld door de zorgverzekeraar aan de apotheek en aan het ziekenhuis uitgekeerd.

Dat zorgverzekeraars en ziekenhuizen strenger gaan controleren, is een goede zaak. Al eerder werd bekend dat er flink wat fraude in de zorg wordt gepleegd. Er gaan miljoenen euro’s in om.

Bron: Telegraaf

Reactie op “Ziekenhuisnota’s beter nagekeken

  1. Controleren van ziekenhuisnota’s is een ondoenlijke zaak. Het kan ook niet met de DBC/DOT systematiek. Bovendien zullen de zorgverzekeraars dit niet doen. Ze hebben een budget, komen ze niet uit, dan gaat het jaar daarop de premie omhoog. Wil men de kosten in de hand houden en transparant maken, dan zal er een geheel nieuw systeem moeten worden ontwikkeld met een stevige basis (medische registratie). Ik heb hier al veel blogs over geschreven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2021 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344