Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Zorgpremie van Just stijgt naar 127,95 euro

Nu ook het overkoepelende concern CZ haar prijzen verhoogt in 2023, kan label Just niet achterblijven. De zorgpremie van de online verzekeraar neemt toe met 11,89%, waardoor de maandelijkse premie uitkomt op 127,95 euro.

Zorgverzekeraar Just is een jong en digitaal verzekeringslabel van CZ, die binnen de CZ Groep vallen. Just gaat uit van gemak en houdt niet van gedoe: je vindt bij deze verzekeraar geen ingewikkelde pakketten en betaalt geen onnodige kosten. Wél ben je altijd verzekerd voor wat echt noodzakelijk is, met de vertrouwde ingekochte zorg van CZ. 

Premieoverzicht Just

Just maakt het niet ingewikkelder dan het is: als je een verzekering afsluit kun je kiezen uit drie pakketten: een basisverzekering, een aanvullende verzekering en een tandartsverzekering. Just is geen budgetpolis; je betaalt gewoon niet meer dan nodig. Hoeveel je precies zal betalen vind je in onderstaand overzicht:

Basisverzekering

Zorgpolis

2022

2023

Verschil in %

Verschil in €

Just Basic

€ 114,35

€ 127,95

11,89 %

€ 13,60



Aanvullende zorgverzekering

Zorgpolis

2022

2023

Verschil in %

Verschil in €

Just Live

€ 3,00

X

X

X

Tandartsverzekering

Zorgpolis

2022

2023

Verschil in %

Verschil in €

Just Smile / Tand 1

€ 8,35

X

X

X



Voor- en nadelen Just


– Just is een label van CZ, waardoor je altijd verzekerd bent van de goede zorg van CZ.
– Omdat Just volledig online opereert, kan de verzekeraar mede daardoor de premies laag houden. 
– De online service houdt in dat je op allerlei manieren contact kunt opnemen met jouw verzekeraar. Zo kun je bellen, WhatsAppen of een vraag stellen via Facebook of Twitter.
– Als verzekerde van Just kun je profiteren van kortingen op basic, maar essentiële zorg, zoals anticonceptie, brillen, lenzen en meer.

Duurzaamheid

Het beleggingsbeleid van zorgverzekeraar Just is in handen van het overkoepelende concern CZ. Bij ZorgKiezer hebben wij gekeken naar enkele onderzoeken met betrekking tot het duurzaamheidsbeleid, wat je terugvindt in de manier waarop het concern haar geld belegt. Een onderzoek daarvan is uitgevoerd door de Eerlijke Verzekeringswijzer, waaruit blijkt dat CZ een gemiddelde van 59% scoort. Wil je weten waar de verbeterpunten zitten of waar het juist goed gaat met het beleid van CZ? Kijk op de Eerlijke Verzekeringswijzer over CZ voor meer informatie.

Preventie en digitale zorg (e-health)

Just staat bekend om haar online insteek. Dit zie je ook terug in de zorgverlening. Als verzekerde kun je videobellen met een mental coach (App de Coach), online vragen stellen aan een huisarts (App de Dokter), of een videoconsult inplannen met een fysio (App de Fysio). Zo regel jij je zorg zonder dat je de deur uit hoeft. Dat scheelt tijd voor jou en de zorgverlener, maar ook scheelt het in de kosten én ben je er op tijd bij, zodat meer of intensievere zorg kan worden voorkomen.

Ook als onderdeel van het CZ concern is Just automatisch continu op zoek naar verbeteringen in de zorg. CZ neemt haar maatschappelijke verantwoording serieus en wil de zorg beter maken. In samenwerking met zorgaanbieders doet het concern onderzoek naar slimme zorg en verdere digitalisering in de zorg.

Ontwikkeling zorgpremie de afgelopen jaren


De zorg die Just aanbiedt, is zorg van CZ. De premies die verzekerden van Just betalen zijn een stuk goedkoper dan die van CZ, maar de ontwikkeling van de premies door de jaren heen is vrijwel hetzelfde. In onderstaande grafiek kun je zien in hoeverre de premies van Just zijn gestegen of juist gedaald. In 2020 zie je een kleine prijsstijging – deze kunnen we ook terugzien in de prijsontwikkeling van CZ. De overige jaren hebben de premies, net als die van CZ, stijgingen gekend.



Zorgverzekering Just vergelijken met anderen

Vannacht maken alle zorgverzekeraars hun premie bekend. Op ZorgKiezer.nl houden wij je op de hoogte over de veranderingen.

Wil jij  zorgverzekering vergelijken? Selecteer in onze vergelijker een zorgverzekeraar en bekijk waarin de zorgverzekeraars van elkaar verschillen. Bij ZorgKiezer helpen we je graag bij het vinden van een geschikte zorgverzekering 2023 ; ons team van zorgexperts staat altijd voor je klaar.

Bronnen
Just
CZ
Zorgthermometer Vektis
Eerlijkegeldwijzer.nl (2022)
VBDO (2020)

 

Laatste update op 12 november 2022 – 23:26 door Fabian Clemens.

Reactie op “Zorgpremie van Just stijgt naar 127,95 euro

  1. Klopt het dat bij jullie de verzekering bij just euro 137,65 is en bij just krijg ik via de app te zien dat ik 140,80 moet betalen terwijl ik al verzekerd ben bij hun. ik wil wel bij just blijven, Hoe steekt een en ander in elkaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344