Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Zorgverzekeraar a.s.r. verhoogt de zorgpremie in 2023 met 4,60 euro

Zorgverzekeraar a.s.r. heeft ook te kampen met alle financiële veranderingen in Nederland en is genoodzaakt de zorgpremie in 2023 te verhogen.

De Nederlandse verzekeringsmaatschappij voor alle verzekeringen, a.s.r., biedt zowel particulier als zakelijk verschillende soorten verzekeringen aan, waaronder zorgverzekeringen. In haar beleid besteedt a.s.r. enorm veel aandacht aan duurzaamheid, en staat in de top drie van meest duurzame verzekeraars van Nederland. In het gehele marktaandeel van zorgverzekeraars in Nederland heeft a.s.r. een aandeel van 3,1%.

Premieoverzicht a.s.r.

a.s.r. heeft een overzichtelijk aanbod aan verzekeringen. Dit aanbod bestaat uit twee basisverzekeringen (een natura- en een restitutiepolis), drie aanvullende verzekeringen en drie tandartsverzekeringen. De maandelijkse premies vind je hieronder:

Basisverzekering

Zorgpolis

2022

2023

Verschil in %

Verschil in €

Natura

€ 132,90

€ 137,50

3,46%

€ 4,60

Restitutie

€ 152,90

€ 156,50

2,35%

€ 3,60

Aanvullende zorgverzekering

Zorgpolis

2022

2023

Verschil in %

Verschil in €

-

X

X

X

X

-

X

X

X

X

-

X

X

X

X

Tandartsverzekering

Zorgpolis

2022

2023

Verschil in %

Verschil in €

-

X

X

X

X

-

X

X

X

X

-

X

X

X

X

Voor- en nadelen a.s.r.

  • Bij a.s.r. kun je je ook collectief verzekeren via je werkgever. Dit levert jou en je gezin fijne kortingen op. Let er wel op dat de collectiviteitskorting op de basisverzekering per 1 januari 2023 is afgeschaft. Kortingen op de aanvullende verzekeringen mag a.s.r. nog wel geven.
  • De zorgverzekeringen van a.s.r. komen als een van de duurzaamste van Nederland uit de bus.
  • Het programma a.s.r. Vitality stimuleert jou om meer te bewegen. Hoe meer stappen je zet, hoe meer punten je verdient, die je uiteindelijk kunt inwisselen voor leuke beloningen. Het programma kun je afsluiten in combinatie met een zorgverzekering, de eerste drie maanden mag je dan zelfs gratis meedoen.

Duurzaamheid

Om te beoordelen welke plek duurzaamheid binnen de organisatie inneemt, hebben wij bij ZorgKiezer gekeken naar het beleggingsbeleid van a.s.r. Het onderzoek van de Eerlijke Verzekeringswijzer hebben wij daarvoor als uitgangspunt genomen. In 2022 scoort a.s.r. met een gemiddelde van 89% als hoogste in vergelijking met alle andere concerns en verzekeraars. Hieruit kunnen we concluderen dat het beleggingsbeleid van a.s.r. heel goed op orde is. a.s.r. wil bijdragen aan een duurzame, leefbare en werkbare samenleving – en dat lukt. Meer informatie over het onderzoek van de Eerlijke Verzekeringswijzer kun je vinden op de website van de Eerlijke Geldwijzer.

Preventie en digitale zorg (e-health)

Als verzekerde kun je naast de zorg die je nodig hebt, ook rekenen op steun als je aandacht aan je gezondheid wilt besteden. a.s.r. biedt verschillende leefstijlprogramma’s aan, zoals online eHealth modules van Mirro, waarbij je gratis gebruik kunt maken van zelfhulpmodules om aan je fysieke en mentale gezondheid te werken.

Binnen a.s.r. is Mirro het perfecte voorbeeld van e-health: volgens de zorgverzekeraar de toekomst van de zorg. Hierin is technologie steeds belangrijker, waardoor zorg effectiever en beter kan worden verleend aan patiënten, maar waardoor zorgmedewerkers ook efficiënter hun werk kunnen uitvoeren.

Ontwikkeling zorgpremie de afgelopen jaren

De zorgverzekeringen van a.s.r. zijn niet altijd de goedkoopste verzekeringen van Nederland geweest. De prijsontwikkeling van de naturapolis van de afgelopen jaren hebben wij verwerkt in onderstaande grafiek.

Zorgverzekering a.s.r. vergelijken met anderen

Op uiterlijk 12 november 2023 maken alle zorgverzekeraars hun premie bekend. Op ZorgKiezer.nl houden wij je op de hoogte over de veranderingen.

Via ZorgKiezer kun je in 2022 nog kosteloos en snel overstappen op een zorgverzekering van a.s.r. Ook kun je vrijblijvend een offerte aanvragen. Liever eerst vergelijken? Selecteer in onze vergelijker een zorgverzekeraar en bekijk waarin de zorgverzekeraars van elkaar verschillen. Bij ZorgKiezer helpen we je graag bij het vinden van een geschikte verzekering; ons team van zorgexperts staat altijd voor je klaar.

Bronnen
a.s.r.
Zorgthermometer Vektis
Eerlijkegeldwijzer.nl (2022)
Rijksoverheid
VBDO (2020)

Laatste update op 12 november 2022 – 18:12 door Fabian Clemens.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344