Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Zorgverzekeraar DSW verlaagt de zorgpremie

DSW Zorgverzekeraar

Net als ieder jaar maakt DSW Zorgverzekeraar als eerste de premie bekend voor de basisverzekering. Tegen alle verwachtingen in kiest DSW voor een verlaging van de premie. Voor DSW-verzekerden bedraagt de zorgpremie in 2018 € 1.290,- op jaarbasis. Dit resulteert in een verlaging van € 6,- per jaar, oftewel € 0,50 per maand. Het kabinet voorspelde echter een forse stijging van ongeveer € 80,- per jaar. Een mooie meevaller dus! 

DSW zorgverzekeraar

Oorzaak premiedaling

Volgens Chris Oomen, directeur van DSW, zijn de zorgkosten in de miljoenennota te hoog ingezet. Hij meldt dat er nu een duidelijk beeld is van de kosten voor 2018. De premie daalt doordat de loonkosten in de zorg minder hard stijgen dan verwacht. Daarnaast zouden ook de kosten voor medicijnen minder hoog uitvallen. Daarnaast zet DSW ook een deel van de eigen reserves in om de stijging tegen te gaan.

Zorgverzekeraar DSW verlaagt tegen alle verwachtingen in de zorgpremie

De zorgpremie zou volgens de miljoenennota, die 19 september bekend is gemaakt, met € 6,- per maand gaan stijgen. Eerder dit jaar deed Chris Oomen, directeur van zorgverzekeraar DSW, een voorspelling dat de premie voor de basisverzekering met minstens € 2,50 per maand zou gaan stijgen. Zorgverzekeraar DSW maakt nu bekend dat de zorgpremie echter met € 0,50 daalt!

2017 2018 Daling
Premie per maand (met verplicht eigen risico € 375) € 108  € 107,50 € 0,50 (en € 10,- daling
Premie per maand (met maximaal eigen risico € 875) € 85 € 85,-  € –

Houd er rekening mee dat de basisverzekering van DSW een restitutiepolis is. Met een restitutiepolis kun je zelf je arts en andere zorgverleners kiezen zonder dat dit invloed heeft op de vergoeding van zorg die je ontvangt. Als je met een naturapolis naar een zorgverlener gaat waar geen contract mee is afgesloten, dan betaal je een deel van de rekening zelf. Een restitutieverzekering is daarom vaak wat duurder dan een naturaverzekering.

DSW verlaagt het eigen risico

Zorgverzekeraar DSW kiest ervoor om het eigen risico met € 10,- te verlagen naar € 375,-.  Chris Oomen meldt dat dit een symbolisch gebaar richting de politiek is. Oomen meldt dat een hoger eigen risico onacceptabel en onfatsoenlijk is. Een hoger eigen risico zou een bedreiging zijn voor de solidariteit tussen de gezonde mensen en de chronisch zieken.

DSW premie, wat betekent dit voor andere premies?

Aangezien DSW wederom de eerste zorgverzekeraar is die de zorgpremie bekend maakt, is het spannend om te zien of andere verzekeraars volgen.
Alle zorgverzekeraars proberen de zorgpremie natuurlijk zo laag mogelijk te houden. Het ligt er alleen even aan hoeveel geld ze in kas hebben om DSW te kunnen volgen. Zorgverzekeraars hebben tot 12 november de tijd om hun zorgpremies en aanvullende pakketten bekend te maken. Wij houden je graag op de hoogte van alle nieuwe zorgpremies middels ons PremieAlert.

Laatste update op 27 september 2017 – 14:58 door Claire Langenhoff.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344