Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Zorgverzekeraars maken premies vanaf 2017 eerder bekend

Wie in 2017 wil overstappen van zorgverzekering krijgt daar iets langer de tijd voor. De ministerraad heeft ingestemd met een wijziging in de zorgverzekeringswet waardoor zorgverzekeraars vanaf 2017 hun nieuwe nominale premie een week eerder bekend moeten maken. Nu hebben de zorgverzekeraars nog tot uiterlijk 19 november de tijd om hun premies bekend te maken. 

zorgverzekeringswet

Door deze wetswijziging heeft de belastingdienst een week langer de tijd om de zorgtoeslag voor particulieren correct en op tijd vast te stellen. De vaststelling van de zorgtoeslag is gedeeltelijk gebaseerd op de gemiddelde premie van alle zorgverzekeraars. Als de belastingdienst niet genoeg tijd heeft is de kans groot dat jij de zorgtoeslag niet op tijd ontvangt.

De verschuiving van 19 november naar 12 november is goed nieuws voor overstappers. Door deze aanpassing heb jij in 2017 een week langer de tijd om te beslissing of je wil overstappen van zorgverzekering. Dit geeft jou de mogelijkheid net iets langer de zorgpremies te vergelijken. Vorig jaar zijn er nog ruim 1 miljoen mensen van zorgverzekering overgestapt.

Zorgverzekering 2018

De wetswijziging geldt vanaf de premiebekendmaking voor 2018. Verzekerden krijgen er dus vanaf november volgend jaar mee te maken. Verzekerden hebben tot 31 december de tijd om over te stappen naar een nieuwe zorgverzekering, waarbij de oude zorgpolis automatisch wordt opgezegd. Ben je er voor het einde van het jaar nog niet uit naar welke zorgverzekeraar je over wil stappen, zeg dan je huidige verzekering op vóór 31 december, dan heb je nog tot 1 februari om een nieuwe zorgverzekering te zoeken.

Zorgverzekering vergelijken

Wil jij in 2017 een andere zorgverzekering? In november worden de premies weer bekend gemaakt voor aankomend jaar. Vergelijk dan de zorgverzekeringen op ZorgKiezer.nl en stap vanaf half november weer gratis over.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2021 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344