Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Anticonceptie: welke middelen heb je allemaal?

Laatste update op 10 februari 2021 – 15:36 door Nicole Vlugt.

Een ongewenste zwangerschap; daar zitten de meeste vrouwen niet op te wachten. Om dit te voorkomen kun je anticonceptie gebruiken. Maar welke anticonceptiemiddelen zijn er allemaal? Hoe werkt het precies? En wat zijn de verschillen?

Anticonceptie

De verschillende soorten anticonceptie

De komende weken duiken wij in de wereld van anticonceptie. Elke vrijdag posten we een blog over een anticonceptiemiddel. De anticonceptiemiddelen waar je waarschijnlijk al eens over gehoord hebt zijn het condoom, de pil en het spiraaltje. Maar wist je dat er nog meer vormen van anticonceptie zijn? Andere voorbehoedsmiddelen zijn de prikpil, het pessarium, het hormoonstaafje, de hormoonring en de hormoonpleister.

Voorbehoedmiddel

Een ander woord voor anticonceptie is voorbehoedmiddel. Een voorbehoedmiddel zorgt ervoor dat je niet zwanger raakt na het hebben van seks. Je hebt anticonceptie met hormonen of zonder hormonen. Per anticonceptiemiddel verschilt het in welke mate het zwangerschap voorkomt.

Hoe kies je de juiste anticonceptie?

Maar hoe kies je nou welk anticonceptiemiddel het beste bij jou past? Allereerst is het handig om je goed te verdiepen in de verschillende soorten die er zijn. Om je hierbij te helpen kun je aankomende weken elke vrijdag een blog over een van deze anticonceptiemiddelen lezen.

Houd ons blog in de gaten en volg ons op social media! Heb je nu al vragen? Stel ze in de comments of stuur ons een bericht dan gaan wij op zoek naar het antwoord!

Zie hier onze video.

Zorgverzekering 2021

Heb je vragen over jouw zorgverzekering of ben je nog op zoek naar een nieuwe zorgverzekering? Onze ZorgToppers denken graag met je mee! Volg ons op Instagram en Facebook en blijf op de hoogte van het laatste zorgnieuws.

 

Reacties op “Anticonceptie: welke middelen heb je allemaal?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344