Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

ONVZ verandert basisverzekering in combinatiepolis

Laatste update op 25 oktober 2021 – 16:00 door Daan.

Wie verzekerd is bij ONVZ moet vanaf 2021 goed opletten. In het verleden was de basisverzekering van ONVZ een restitutiepolis. Dit verandert per januari in een combinatiepolis en dat kan gevolgen hebben voor de vergoeding van bepaalde zorgkosten.

Bij een restitutiepolis krijg je als verzekerde alle zorgkosten die in aanmerking komen voor vergoeding vanuit de basisverzekering, volledig vergoed. Hierbij mag je zelf kiezen naar welke zorgverlener je toe gaat.

Combinatiepolis

Een combinatiepolis is een combinatie tussen een restitutiepolis en een naturapolis. Bij een combinatiepolis geldt in principe hetzelfde  als bij een restitutiepolis, máár bij bepaalde zorgsoorten kan de verzekeraar een maximale vergoeding instellen, net als bij een naturapolis.

Zelf bijbetalen

De meeste zorgverleners zullen niet meer kosten in rekening brengen dan die maximale vergoeding. Kies je toch voor een zorgverlener die wél meer in rekening brengt? Dan komen de extra kosten voor eigen rekening.

GGZ en wijkverpleging

Volgens ONVZ zijn er bij hen twee zorgsoorten waarbij de gedeclareerde kosten uit de hand lopen, namelijk de geestelijke gezondheidszorg (GGZ) en wijkverpleging (thuiszorg). De verzekeraar laat weten dat zij de afgelopen jaren van enkele zorgverleners zulke hoge rekeningen hebben ontvangen, dat ze zich gedwongen zien om een maximale vergoeding in te stellen. Daarom voeren zij de combinatiepolis in.

Wat betekent dit?

De meeste mensen zullen weinig tot niets merken van deze wijziging in de voorwaarden. Als je gebruik maakt van GGZ of thuiszorg, dán is het wel verstandig om goed te kijken of er voor jou iets verandert.

Gecontracteerd

In de zorgzoeker van ONVZ kun je precies zien welke zorgverleners gecontracteerd zijn. Gecontracteerde zorgverleners hebben onder andere prijsafspraken gemaakt met ONVZ, zij zullen dus nooit meer in rekening brengen dan de maximale vergoeding.

Niet gecontracteerd

Heeft jouw zorgverlener geen contract met ONVZ? Dan is het verstandig om vanaf het begin goed te communiceren met de zorgverlener over de verwachte kosten. Zoals gezegd: de meeste zorgverleners rekenen niet meer dan de maximale vergoeding, maar door het dubbel te checken voorkom je onaangename verrassingen.

Zorgverzekering 2021

Ben jij benieuwd of jij ergens anders goedkoper uit bent? Bekijk eenvoudig en snel alle voorwaarden en premies voor zorgverzekering 2021. Vul jouw wensen in, vergelijk de resultaten en kies de verzekering die bij jou past.

Je kunt tot 1 januari overstappen. Heb je vragen? Ons team van ZorgToppers helpt je graag!

Reacties op “ONVZ verandert basisverzekering in combinatiepolis

  1. Heel goed van ONVZ! Ik weet dat het een drama is in de wijkzorg. Veel declareren en geen zorg leveren. En de ‘ patiënten ‘ werken lekker mee want die krijgen ook een deel van de opbrengst. Zorggeld is voor zorg en niet voor een stel boeven.

  2. Dit is niet het enige dat Onvz veranderd. Alie aanvullende verzekeringen worden uitgehold. Alle vergoedingen gaan behoorlijk naar beneden.. terwijl de prijzen ongeveer gelijk blijven. Dus zeer de moeite waard om om je heen te kijken.

  3. Ja, je bent helemaal vrij om een arts te kiezen en ook helemaal vrij om een goede psychiater of psycholoog te vinden, maar die moet wel een contract met ONVZ hebben gesloten, anders krijg je vanaf volgend jaar nog slechts 60-70% vergoed van je ggz-behandeling. Van een “ruime dekking”, zoals wordt beweerd, is totaal geen sprake. Eenieder die maatwerk zoekt bij zijn psychische klachten of stoornis, doet er verstandig aan op zoek te gaan naar een zuivere restitutiepolis bij een andere zorgverzekeraar. Zie de polisvoorwaarden.

    1. Meison, welke is dat? Ik bel en zoek en duidelijkheid over een zuivere restitutiepolis: is mij nog niet bekend. Men gebruikt diverse termen door elkaar: marktconform, wettelijk en gemid. contract en duidelijk communiceren hierover is erg lastig met medewerkers van de zorgverzekeraars. Ik wil een restitutiepolis die vergoed volgens de NZA tarieven (zonder contract vrijgevestigd in SGGZ), zodat ik geen kans loop alsnog met dure rekeningen opgezadeld te zitten. Was vorig jaar bij ONVZ. Hier raak ik dus echt gestrest van..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344