Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Minderen van roken voorkomt geen hart- en vaatziektes

Het roken van één sigaret per dag verhoogt je kans voor hart- en vaatziekten flink. 

Onderzoek

Er wordt vaak gesproken over minderen van roken en dat dit beter zou zijn om hart- en vaatziektes te voorkomen. Uit onderzoek dat is gedaan aan de University College in Londen wordt het tegendeel geconstateerd. De onderzoekers waren zelf ook erg verbaasd over de resultaten van hun studie. In deze studie zijn zij erachter gekomen hoe schadelijk één sigaret al kan zijn voor iemand zijn gezondheid. Het advies dat zij hebben voor mensen die nu nog roken is, er meteen mee stoppen. Want minderen heeft relatief weinig effect.

In het onderzoek was er onderscheid gemaakt tussen mannen en vrouwen en zware en niet-zware rokers. Het resultaat gaf aan dat vrouwen nog meer risico lopen dan mannen, en zelfs één sigaret op een dag al een gevolg kan veroorzaken.

Vaak wordt er gedacht dat longkanker het grootste gevolg is van roken maar eigenlijk zijn hart- en vaatziekten de grootste gevolgen. Bij ongeveer de helft van de mensen die voortijdig overlijden door roken is de oorzaak een hartinfarct of beroerte. Dit komt doordat in het dagelijks leven hart- en vaatziekten al een groot aantal sterf gevallen oplevert. Dus als erbij ook nog word gerookt loopt het risico alleen maar op.

De beste optie

Iedereen moet gaan opletten als hij of zij rookt. Zoals uit het onderzoek is gebleken is minderen geen optie maar moet ermee gestopt worden. Je hebt al meerdere malen geprobeerd te stoppen met pleisters en andere trucjes maar het lukt niet. Er zijn misschien wel andere opties om hulp te krijgen bij het stoppen van roken als je kijkt naar je zorgverzekering. Onder andere hebben Salland, Zorg en Zekerheid, ZorgDirect dit in een van hun pakketten zitten waarbij je direct wordt geaccepteerd. ONVZ heeft dit ook in een hun pakketten zitten maar hier wordt je alleen voor geaccepteerd als er een medisch reden voor acceptatie is.

Mochten er niet na nog vragen zijn of wil je hulp met je keuze? Ons team van zorgcoaches staat voor jou klaar. Zij zijn telefonisch te bereiken op 020 2611 600.

Laatste update op 11 mei 2018 – 09:28 door .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344