Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Wat vind jij van zorgplafonds? Vul de enquête in!

In samenwerking met het consumentenprogramma Kassa doet ZorgKiezer.nl onderzoek naar zorgplafonds. Een zorgplafond is een afspraak tussen zorgverzekeraars en ziekenhuizen of zorgaanbieders over hoeveel behandelingen of kosten het ziekenhuis of de zorgaanbieder maximaal mag declareren bij de zorgverzekeraar. Het kan dus voorkomen dat jouw zorgaanbieder je niet meer aanneemt als nieuwe patiënt omdat het zorgplafond voor dat jaar bereikt is. We zijn nieuwsgierig naar hoe jij aankijkt tegen deze zorgplafonds en of je er zelf weleens mee te maken hebt gehad. Je kan de enquête hier invullen!

Vul nu de enquête in.

Problematiek omzetplafonds

Al eerder besteedde Kassa in samenwerking met ZorgKiezer.nl aandacht aan de problematiek met de zorgplafonds – oftewel omzetplafonds. Zo konden verzekerden van Zilveren Kruis niet meer naar het Medisch Spectrum Twente omdat daar het omzetplafond bereikt was. Ook het Zuyderland Ziekenhuis vroeg verzekerden – in dit geval van VGZ – naar een ander ziekenhuis uit te wijken. Ook dit jaar zijn er weer tal van voorbeelden van verzekerden die niet naar de zorgaanbieder van hun keuze kunnen omdat het geld op is.

Overstappen van Zorgverzekering

Veel verzekeraars geven aan dat met een restitutiepolis mensen geen last hebben van een omzetplafond. Een restitutiepolis is in de regel wat duurder dan een naturapolis, maar geeft je dus wel vrije zorgkeuze. Dat kan dus in sommige gevallen handig zijn. Overstappen van zorgverzekering? Dat kan vanaf 13 november, dan zijn alle premies bekend!

Laatste update op 27 oktober 2021 – 11:10 door Daan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344