Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Concurrentie om zorgverzekeringen barst los

Vandaag is de laatste dag dat zorgverzekeraars hun nieuwe premie voor zorgverzekering 2013 bekend kunnen maken. Zojuist maakte Bewuzt, het nieuwe internetlabel van VGZ, bekend dat de premie van €1140 euro per jaar (95,00 per maand) wordt. Daarmee is Bewuzt na Univé Zekur in een klap de op een na goedkoopste zorgverzekering van Nederland. De concurrentie tussen zorgverzekeraars is dit jaar groter dan andere jaren. De verzekeraars zitten met hun premie heel erg dicht op elkaar: het verschil tussen de top 5 goedkoopste polissen bedraagt minder dan vijf euro per maand. Steeds meer verzekeraars duiken onder de honderd euro per maand. 

De drie grootste zorgverzekeraars van Nederland (Agis/Achmea, CZ en VGZ) hebben alle drie een goedkope internetpolis gelanceerd. Daarmee willen zij consumenten die willen besparen op hun zorgverzekering behouden door ze een goedkoper alternatief te bieden. Het verschil tussen de duurste en goedkoopste basisverzekering is dit jaar maar liefst €312. Dat is het grootste verschil sinds de invoering van het nieuwe zorgstelsel in 2006. Vorig jaar stapten zo’n een miljoen (6%) Nederlanders over. Het aantal mensen dat dit jaar overweegt over te stappen is circa 25% van de Nederlanders. Daarvan zal naar verwachting zo’n 8% daadwerkelijk overstappen van zorgverzekering.

Alle premies bekend: basisverzekering daalt licht

Inmiddels zijn alle zorgpremies voor volgend jaar bekend. De premies van de basisverzekering zijn gemiddeld met 1% gedaald naar 105 euro per maand. Dat is lager dan het ministerie van VWS verwachtte met Prinsjesdag. De premies voor de aanvullende verzekeringen zijn in veel gevallen licht gestegen.

Directeur Peter Ruys van ZorgKiezer.nl: ‘Je ziet dat de concurrentie tussen verzekeraars flink toeneemt. In de strijd om de klant duiken steeds meer zorgverzekeraars onder de grens van de 100 euro per maand. Consumenten zitten in financiële onzekerheid over volgend jaar en zijn daardoor erg prijsbewust. Verzekeraars spelen daar op in met goedkope internetpolissen.’

Basispremie

De meeste premies van de basisverzekering zijn dit jaar gelijk gebleven of gedaald. De grootste dalers zijn de verzekeraars Delta Lloyd en OHRA. Zij verlagen hun premie met 36 euro (2,7 procent per jaar).

De daling is een trendbreuk met de afgelopen jaren, waarin de premies steevast stegen. Ook dit jaar is Univé Zekur met een jaarpremie van  €1.107 (92,25 per maand) de goedkoopste, gevolgd door Bewuzt  met €1140 euro (95,00 per maand) en als derde AnderZorg €1155 euro (96,25 per maand). De duurste basisverzekering is de restitutiepolis van Zilveren Kruis met 1425 euro (118,75 per maand).

Aanvullende premies

De premies voor de aanvullende verzekeringen zijn in veel gevallen licht gestegen. De aanvullende Excellent-polis van De Friesland steeg het meest met maar liefst 59% ten opzichte van 2012. Ook de premie van de Alternatief 750-module van FBTO steeg met 50%.

Peter Ruys van ZorgKiezer.nl “Het verschil tussen de duurste en goedkoopste zorgverzekering is 318 euro. Consumenten kunnen dus echt flink besparen door zorgverzekering te vergelijken en over te stappen naar een andere zorgverzekeraar. De verwachting is dan ook dat dit jaar veel meer consumenten zullen overstappen van zorgverzekering dan vorig jaar’. Vorig jaar stapte ruim een miljoen mensen over van zorgverzekering.

Veranderingen 2013

Het eigen risico stijgt met 130 euro van 220 euro naar 350 euro. Een gemiddeld gezin is daardoor 122 euro meer kwijt aan eigen risico. Daarnaast veranderen er een aantal belangrijke zaken in de dekking. Zo is onder andere de rollator uit de basisverzekering geschrapt en wordt er voor hoortoestellen een eigen bijdrage in rekening gebracht.

 

Reacties op “Concurrentie om zorgverzekeringen barst los

  1. @Eva dat vraag ik mij ook af. Het blijft lastig om echt de goedkoopste verzekeraar te vinden. Ik vind deze site erg handig en compleet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2022 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344