Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Verschil duurste en goedkoopste zorgverzekering loopt op tot 276 euro

Nederland kan 1, sick 6 miljard euro besparen op zorgverzekering

Vandaag zijn alle zorgpremies voor volgend jaar bekend. Ook dit jaar is Univé Zekur met een jaarpremie van 1.067 euro (+11,1%) de goedkoopste, gevolgd door AnderZorg met een premie van 1.095 euro per jaar. De duurste basisverzekering is de restitutiepolis van Zorg & Zekerheid met 1.343 euro. Het verschil tussen de duurste en de goedkoopste basispremie bedraagt daarmee 276 euro voor dezelfde dekking. Dit het grootste verschil sinds de invoering van het nieuwe zorgstelsel in 2006. Het kan goedkoper omdat de verzekerde zelf veel regelt via internet en er maar een beperkt aantal zorgaanbieders zijn gecontracteerd.

Als alle Nederlanders overstappen naar een goedkopere zorgverzekering, zou dat een besparing opleveren van 1,6 miljard euro per jaar. Nederlanders lijken komend jaar massaal in beweging te komen. Ruim drie op de tien Nederlanders geeft aan door de forse premiestijging serieus te overwegen van zorgverzekeraar te wisselen. Dit blijkt uit onderzoek van de onafhankelijke vergelijkingssite ZorgKiezer.nl.

De gemiddelde premie voor de basisverzekering bedraagt 105 euro per maand ofwel 1260 euro per jaar. Dat is een stijging van zo´n 9,5 % ten opzichte van 2010. Van de vijf goedkoopste basisverzekeringen zijn er vier internetlabels. Ook de aanvullende verzekeringen stijgen fors, met zo´n 12% voor de meest uitgebreide zorgpakketten tot soms meer dan 100% voor de jongerenpakketten. Dit komt doordat de tandartskosten voor jongeren tot 22 jaar niet meer via de basisverzekering worden vergoed. CZ Supertop is met 130 euro per maand de duurste aanvullende verzekering in 2011, gevolgd door ONVZ Superfit (105 euro) en Delta Lloyd Top (100 euro).
Veel Nederlanders betalen nog teveel voor hun zorgverzekering. Zo maakt een kwart nog geen gebruik van een collectieve korting (gemiddeld 6,4%) via werkgever, vereniging of open collectief. Deze korting kan oplopen tot maximaal 10% ofwel 126 euro 415 miljoen euro per jaar. Als alle Nederlanders over zouden stappen naar een goedkope internetverzekeraar zou dit een besparing van 1,6 miljard euro per jaar opleveren.

Peter Ruys van ZorgKiezer.nl “Het verschil tussen de duurste en goedkoopste zorgverzekering is 276 euro. Als je niet oplet betaal je als consument dus ruim 25% meer voor dezelfde dekking. Het is dus niet gek dat zo´n vijf miljoen Nederlanders nu serieus overwegen om over te stappen naar een goedkopere zorgverzekering. Dat zou een goed signaal zijn aan de zorgverzekeraars om de premiestijging volgend jaar beperkt te houden.”

Het aantal overstappers ligt al jaren zo rond de 4% Ruim drie op de tien Nederlanders, zo’n vijf miljoen mensen, geeft aan komend jaar echter serieus te overwegen om van zorgverzekering te veranderen. En dat is terug te zien op internet, zo is het bezoek aan de vergelijkingssite zorgkiezer.nl in de eerste twee weken van november bijna verdriedubbeld ten opzichte van vorig jaar.

Wil je van zorgverzekering overstappen, dan moet je de zorgverzekering voor 31 december opzeggen en je hebt dan nog tot 1 februari de tijd om een nieuwe zorgverzekering uit te zoeken.

Update: Op 18 november wordt de premie voor de zorgverzekering 2013 bekend. Dan kan je ook weer elke zorgverzekering vergelijken en overstappen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2021 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344