Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Wat is het verschil tussen een tandongevallenverzekering en een tandartsverzekering?

Laatste update op 27 november 2019 – 14:56 door Emma-Jane Tolenaar.

Zoals we allemaal weten, zit een ongeluk zit in een klein hoekje. Wanneer bij een ongeluk je gebit beschadigd raakt, vallen de tandartskosten niet onder de basisverzekering. Voor een vergoeding heb je een tandongevallenverzekering nodig. Een tandongevallenverzekering is niet hetzelfde als een tandartsverzekering. Een tandartsverzekering vergoedt namelijk enkel reguliere kosten zoals de kosten voor controles of het vullen van gaatjes. Een tandongevallenverzekering vergoedt de kosten die je maakt om je gebit te laten herstellen na een ongeluk.

tandongevallenverzekering

Waarom is het verstandig om een tandongevallenverzekering af te sluiten?

Een ongeluk kan iedereen overkomen. Stel je gaat een rondje fietsen, je bent de straat nog niet uit en valt met je fiets. Daarbij breken er twee tanden af. De kosten die je maakt voor het herstellen van je gebit kunnen flink oplopen. Je kunt je tegen dit soort kosten verzekeren middels een tandongevallenverzekering.

Wat wordt er vergoed vanuit de tandongevallenverzekering?

De tandongevallenverzekering vergoedt tandartskosten na een ongeval. Hierbij gaat het om de kosten die je maakt om de schade aan je gebit te herstellen. De verzekering vergoedt enkel schade aan originele tanden of kiezen, kronen en bruggen.
Voor kinderen tot 18 jaar worden de tandartskosten na een ongeval vergoed vanuit de basisverzekering.

Wat vergoedt de tandongevallenverzekering niet?

Als de tandartskosten niet voortkomen uit een ongeval, krijg je deze kosten niet vergoed vanuit de tandongevallenverzekering. Als je bijvoorbeeld naar de tandarts gaat voor controle vallen deze kosten onder de reguliere tandartskosten.
Wanneer je een ongeluk hebt gehad door je eigen onvoorzichtigheid krijg je de kosten na een ongeluk niet vergoed. Stel je speelt hockey in je vrije tijd en je bent je bitje vergeten en je besluit om een wedstrijd zonder bitje te spelen. Als er tijdens de wedstrijd een ongeluk gebeurt waarbij je gebit beschadigd raakt, krijg je de kosten die je vervolgens moet maken om je gebit te herstellen niet vergoed omdat je zelf onvoorzichtig bent geweest.

Tandongevallenverzekering bij tandarts- of aanvullende verzekering

De extra vergoeding na een ongeval is bij een aantal verzekeraars gekoppeld aan de tandartsverzekering of de aanvullende verzekering. Kijk hier voor een overzicht van de zorgverzekeraars waar de ongevallenvergoeding gedekt is.

Hoef ik geen tandartsverzekering af te sluiten wanneer ik een tandongevallenverzekering heb?

Zoals eerder aangegeven dekt de tandongevallenverzekering alleen tandartskosten die je maakt om je gebit te herstellen na een ongeluk. Wanneer je dus naar de tandarts gaat om een gaatje te laten vullen valt dit niet onder de dekking van een tandongevallenverzekering, maar wel onder de dekking van een tandartsverzekering. De verschillende verzekeringen vergoeden dus verschillende zaken. Ga voor jezelf dus goed na waar jij je voor wilt verzekeren.

Reacties op “Wat is het verschil tussen een tandongevallenverzekering en een tandartsverzekering?

  1. Bedankt voor het delen van de verzekeringen en wat deze vergoeden. Ik had nog niet eerder gehoord van een tandongevallenverzekering. Goed om te weten dat kinderen tot 18 jaar nog verzekerd zijn binnen hun basisverzekering. Ik ga mij verder verdiepen in dit onderwerp!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344