Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Zorgverzekering 2013: Tandartstarieven gaan omlaag

Laatste update op 11 oktober 2012 – 11:18 door Claire Langenhoff.

Het experiment met de vrije tandartstarieven is gestopt. Daarom zijn er vanaf januari 2013 weer vaste prijzen bij de tandarts. Deze prijzen zullen een aantal procenten lager liggen dan dit jaar. 

Prijzen voor de tandarts gaan dalen

Dit heeft de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) laten weten. Een aantal tandartsen zal flink dalen in prijs met de ingang van de vaste tarieven volgend jaar. Het experiment dat tandartsen de kans gaf om zelf de prijzen te bepalen voor de behandelingen begon dit jaar op 1 januari. Het was de bedoeling dat de onderlinge concurrentie werd vergroot tussen tandartsen en er een betere prijs kwaliteit verhouding kwam. Echter bleek uit onderzoek van ZorgKiezer.nl dat na een paar maanden de tarieven met bijna 12% waren gestegen.

Nu nog je tandarts vergelijken

Het experiment had drie jaar moeten duren, maar is vroegtijdig afgelast. De NZa is nu bezig om de nieuwe tarieven te bepalen voor komend jaar. Zij doen dit aan de hand van de tarieven uit 2011. Om de kosten van de tandarts te dekken kunnen consumenten een aanvullende zorgverzekering afsluiten. De tandarts wordt voor mensen boven de 18 jaar niet vergoed vanuit de basisverzekering. De zorgverzekering vergelijken is vanaf half november weer mogelijk. De tandarts vergelijken is nu nog mogelijk. De tandartsen mogen tot het eind van het jaar nog zelf de prijzen bepalen, daarom kan het voordelig zijn om nu nog naar een andere tandarts te gaan.

Reactie op “Zorgverzekering 2013: Tandartstarieven gaan omlaag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344